• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponuda Telekoma Srbija za kupovinu Dunav banke

Izvor Telekom Srbija

Telekom Srbija je za kupovinu Dunav banke a.d. uputio ponudu većinskim vlasnicima navedene banke - kompanijama Dunav osiguranje i Dunav RE.

 Telekom Srbija hoće da kupi Dunav banku

Naime, Nadzorni odbor kompanije Telekom Srbija a.d. usvojio je danas predlog Izvršnog odbora kompanije u vezi sa sticanjem većinskog paketa akcija Dunav banke putem povećanja kapitala (dokapitalizacije).

U slučaju prihvatanja navedene ponude od strane sadašnjih većinskih vlasnika Dunav banke a.d, Telekom Srbija bi po sprovođenju postupka predviđenog važećim propisima (uključujući i pribavljanje saglasnosti NBS i organa nadležnih za oblast zaštite konkurencije) stekao većinsko vlasništvo nad akcijama Dunav banke.

Uslovi predmetne ponude podrazumevaju, da po sticanju pomenutog vlasništva, Telekom Srbija ispuni i zakonsku obavezu, odnosno da preostalim manjinskim akcionarima uputi ponudu za otkup njihovih akcija.

Sticanjem većinskog vlasništva i kontrole nad radom Dunav banke a.d. Telekom Srbija, zajedno sa Dunav osiguranjem koji bi ostao značajan partner u banci, stvara uslove za realizaciju planiranih projekata u okviru uvođenja najsavremenijih oblika mobilnog bankarstva i sistema transfera novca i plaćanja. Na taj način kompanija prati aktuelne trendove i pravce razvoja telekomunikacionih servisa, otvarajući nove mogućnosti i pogodnosti za mnogobrojne korisnike svojih usluga.

(Telekom Srbija)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dejan

I na kraju Vlada Srbije proda Telekom!!!

pera

Da Dunav osiguranje i Dunav banka budu momentalno likvidirani.Kakva bre privatizacija.Kad je likvidirano Takovo osiguranje nevidim zašto bi se spašavalo Dunav osiguranje koje pisluje sa gubicima.Politika SNSa.

dubioza

@pera Dunav posluje u plusu, ali je EPS prestao da se osigurava kod njih pa im je zato prihod znatno umanjen, ali pozitivan. Samo da se spreči ulaganje miliona € u obaveznice koje se nikad neće naplatiti i što manje politike na čelu firme. Glupo je likvidirati nešto što posluje pozitivno i zapošljava hiljade ljudi, o broju životno osiguranih i dobrovoljno penzijsko osiguranih da ne počinjem. I da, nisam za SNS, ovo pričam jer je takvo stanje u Dunavu.

special image