• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci "ne pamte" kad je bilo manje nezaposlenih

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj na najnižem je nivou od ujedinjenja 1990. godine i vlada očekuje da će i dalje opadati 2015. godine što bi moglo da poveća potrošnju i privredni rast u najvećoj ekonomskoj sili u Evropi.

Stopa nezaposlenosti u zemlji, koja se u Srbiji doživljava kao "Meka" za pronalaženje posla van u Evropi i prvi je "pik" u izboru za emigriranje, za tekući januar iznosi 6,5 odsto, dok je u decembru 2014. bila 6,6 odsto, saopštio je danas nemački Zavod za statistiku.

Broj nezaposlenih se smanjio za 8.000 u januaru i trenutno ima 2,8 miliona Nemaca bez posla.

Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel izrazio je očekivanje da će privredni rast 2015. godine biti 1,5 odsto Bruto domaćeg proizvoda (BDP), isto kao i 2014.

Gabrijel je ocenio da će se uvođenje od 1. januara minimalne zarade od 8,50 evra po satu, povoljno odraziti na smanjenje stope nezaposlenosti, mada su ekonomisti podeljeni po pitanju uticaja te nove mere.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

U normalnim okolnostima bi cestitao, medjutim ovde ne mogu, jer znam da to rade preko ledja 80% Evrope, kukaju na strance, a u stvari su presrecni jer im rade za smesne pare. Nekoliko drzava (Hrvatska primer) su bukvalno kupili, vecina profita cak i sa odmora im se vraca. Juzna Evropa mora da se otrezni

shoneb

Normalno kada su napravili kolonije od Balkana, Madjarske, Bugarske, Rumunije itd.. U EU je jedino njima dobro svi ostali grcaju.

Omega

Preko ledja porobljenih zemalja clanica EU. Sto dalje Srbijo odatle!

special image