• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro podela Železnice na tri preduzeća

Izvor Tanjug

Železnice Srbije će uskoro biti podeljene na tri privredna društva, za železničku infrastrukturu, prevoz robe i putnika, izjavila jepotpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 Zorana Mihajlović: Železnica se deli na tri preduzeća Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Ta preduzeća će najpre raditi u okviru holdinga, a nakon prelaznog perioda poslovaće samostalno, rekla je Zorana Mihajlović u Vladi Srbije.

Ona je odgovarajući na pitanje novinara kazala da se sprovodi reforma srpskih železnica, koje će bez obzira na taj proces realizovati sve postojeće projekte, ali i nove, poput predstojeće modernizacije pruge Beograd - Budimpešta.

Mihajlović je navela da plan poslovanja Železnica Srbije usvaja Miistarstvo privrede, kao i da železnice moraju da ispune određene uslove da bi taj plan bio prihvaćen.

"Potpuno je prirodno da novo rukovodstvom ima određene zahteve šta je potrebno da uđe u taj plan. Vlada ima jasnu politiku koja ne dozvoljava nikakva dodatna zapošljavanja", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da njeno ministarstvo, kao i ostala ministarstva, prave analize i daju sugestije šta je još potrebno uraditi, a nije predviđeno planom.

Mihajlović, takođe, kaže da plan poslovanja Železnica Srbije mora biti usklađen sa politikom vlade, s obzirom da to državno preduzeće dobija više od 10 milijardi dinara subvencija godišnje.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Војвода

Da li si oslučila i kome ćeš koje od ta tri nova preduzeća prodati?

rale j tomic

vrlo pametna i korisna stvar .Bot ce bolja kontrola preciznost na radu rokovi ispunje ni manji troskovi i konkurencija medju firmama.

rale j tomic

vrlo pametna i korisna stvar .Bot ce bolja kontrola preciznost na radu rokovi ispunjenimanji troskovi i konkurencija medju firmama.

special image