• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Struja ne može da poskupi od 1. aprila"

Izvor Beta

Agencija za energetiku Srbije do danas nije dobila predlog Elektoprivrede Srbije o promeni cene struje, a po zakonu, nova cena primenjuje se 30 dana od objavljivanja u "Službenom glasniku", saznaje agencija Beta.

 Nema poskupljenja struje 1. aprila zbog objave u Službenom glasniku Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


To znači da struja u Srbiji neće moći da poskupi od 1. aprila, na šta se Vlada Srbije obavezala sporazumom s Međunarodnim monetranim fondom (MMF).

Kako su kazali u AERS-u, postupak davanja saglasnosti Saveta AERS-a na zahtev za povećanje cene struje ne mora dugo da traje pošto se redovno prate i analiziraju podaci.

"S obzirom da se u Agenciji redovno prate i analiziraju podaci (opravdanost troškova, tehnički i ekonomski podaci i ostala dokumentacija) energetskih subjekata čije su delatnosti regulisane, u ovom slučaju EPS-a, sam postupak finalizovanja provere zahteva do
davanja saglasnosti Saveta ne mora dugo da traje", rekli su u AERS-u. 

Srbija se aranžmanom s MMF-om obavezala da od 1. aprila poveća cenu struje za 15 odsto, uključujući i iznos akcize koja će biti uvedena.

Prema najavi ministra finansija Srbije Dušana Vujovića, akciza na struju iznosice 0,5 dinara po kilovat satu. 

Struja u Srbiji za korisnike koji se snabdevaju po regulisanim cenama poslednji put je poskupela 1. avgusta 2013, i to 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.

Nakon tog poskupljenja prosečna cena jednog kilovat sata za domaćinstva, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost (PDV) iznosi 6,148 dinara, a za industriju 5,854 dinara.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rajko

al 2 oće sigurno

[email protected]

Dali kod nas u Srbiji postoji pored drzavnih preduzeca i fabrika firmi i ustanova raznih vrsta potrebnih i nepotrebnih i neka takva koja mozda nema agenciju koja joj pije krv i nagriza je kao tumor. Sve doklegod je tako prezivljavacemo ako toga i dalje bude nekako . A mozda se ja varam ili su agencije ukinute kako je obecavano u predizbornoj kampanji.

cica jovan

Koga vi pokusavate da zezate?

special image