• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikal Šarović tvrdi da ga vlast proganja

Izvor Tanjug

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je danas da se protiv njega vodi politički proces zbog iskazanog političkog stava na skupu radikala u novembru 2012. godine, kad je zapaljena zastava SAD.

Na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu, Šarović je rekao da ne spori da je zastava zapaljena i da se ponosi što je to učinjeno, ali da pregledom snimaka treba utvrditi ko je to učinio.

Za neke zastave krivično, za neke i ne

Prvobitno je Šarović bio optužen, osim za paljenje zastave SAD, i za paljenje zastava EU, NATO i takozvane države Kosovo, ali je u međuvremenu tužilaštvo odustalo od optužbe za paljenje te tri zastave jer to nije krivično delo. Šarović je ocenio da to što se odustalo od tih optužbi pokazuje političku ostrašćenost državnog tužioca Zagorke Dolovac i to da je postupila po nečijem nalogu.

On je zatražio da se u nastavku suđenja obezbede snimci više televizija i agencija koje su pratile skup radikala, kako bi se utvrdilo ko je zapalio zastavu.

Šarović, koji je odbacio krivicu, zatražio je da se kao svedoci saslušaju lider radikala Vojislav Šešelj, za koga je rekao da je iz Haga inicirao skup i davao instrukcije funkcionerima o tome šta treba da rade.

On je kao svedoke predložio ambasadora SAD u Beogradu Majkla Kirbija, policajca koji je podneo krivičnu prijavu, državnog tužioca Zagorku Dolovac i funckionere SRS Vjericu Radetu i Zorana Krasića.

Šarović je tražio da se Šešelj sasluša kao prvi svedok jer se, kako je naveo, bez njega ne može sagledati smisao celog događaja, kao i zbog činjenice da mu preti opasnost da ga "izdajnički režim" isporuči Hagu.

Šešelj je sve vreme čekao ispred sudnice jer je želeo da posvedoči da je on iz Haga telefonom dao nalog za organizaciju tog skupa.

Šešelj je danas ispred suda zapalio državnu zastavu Hrvatske "kao znak protesta zobg njihove podrške njegovom povratku u Hag"

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image