• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola milijarde evra samo za odštetu za Koridor 10

Izvor MONDO/Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su odštetni zahtevi i loša eksproprijacija prilikom izgradnje Koridora 10 koštali državu najmanje pola milijarde evra.


"Poreska uprava radi procenu vrednosti imovine koja treba da bude izuzeta, ali ne postoji jedinstvena metodologija, pa se ljudi žale i dobijaju sudske sporove. I to je veliki novac", rekla je ministarka za izdanje dnevnika "Politika" od ponedeljka.

Ona je dodala da se suma koju treba isplatiti ljudima za lošu eksproprijaciju zbog izgradnje mosta Zemun-Borča meri milionima dolara.

Prema rečima Mihajlovićeve, za Koridor 10 je svojevremeno izdvojena 1,1 milijarda evra, a kada bude završen krajem 2016. godine "ispašće da smo mogli da uradimo koridor i po".

Na konstataciju da domaće firme do sada nisu mogle da dobiju poslove na Koridoru 10 jer su strane firme nudile damping-cene, ministarka je rekla da zdrave domaće kompanije treba da se udruže u konzorcijum i da će onda država stati iza njih, ali im neće dati novac.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Znaci

Pola beograda na vodi samo zbog javasluka...eto sta je drzavni projekat broj jedan. Da se iskoreni javasluk, korupcija i politikanstvo. Izgleda da nema ko da uradi to

nenad

Jedini koji je do sada napravio konzorcijum je Miskovic,i kada nije dobio posao jer drzava nije smela da mu da posao,on ga je prodao...i za to je sada optuzen. Koliko pratimo stampu

fuj groba

I!??? Neko ide u zatvor i placa odstetu ili puj pike...i mi ćemo nekada????

special image