• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Put svile": Kinezi grade luku kod Pupinovog mosta

Izvor Tanjug

Kina i Srbija potpisale su memorandum koji predviđa zajednički rad na projektu izgradnje luke kod mosta "Mihajlo Pupin", na levoj obali Dunava, polazeći od zajedničke izrade studije izvodljivosti za taj projekat.

Memorandum su potpisali ministarka Zorana Mihajlović i osnivač kompanije "China Environmental Energy Holdings Co Ltd." Bili Ngok.

U slučaju da Studija izvodljivosti bude pozitivna, dve strane će razmotriti načine dalje saradnje na realizaciji tog projekta: projektovanje, izgradnju, opremanje i korišćenje luke, uključujući i model finansiranja.

Memorandum je u sklopu zajedničkih aktivnosti kompanija iz dve zemlje na realizaciji najavljenog kineskog interesa za saradnju na takozvanom ekonomskom pojasu kopnenog dela "puta svile".

Dokument nije ekskluzivnog karaktera i za očekivati je da se pokaže interes i drugih kineskih firmi za stvaranje multimodalnih saobraćajnih čvorova, uključujući luke, industrijske zone i slične objekte, na srpskom delu Dunava, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

sto u prevodu znaci da ce Beko i Misko zapleniti trenutnu luku Beograd. A sto da im ne damo i to kad smo im vec toliko pomogli, zar ne?!

moze nije problem

gradite ljudi, gradite i zidajte,ulazite bre i dizite ovu zemlju iz deep shita. nije bitno ko,samo dajte da se radi!

special image