• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka Mihajlović "nema problem sa MMF-om"

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas nakon sastanka sa MMF-om da sve iz njenog resora ide po planu, a da se jedino kasni sa spajanjem Koridora i Puteva Srbije.

Ona je novinarima u Vladi Srbije rekla da je ministarstvo imalo nekoliko obaveza iz memoranduma sa MMF-om, navodeći da se na današnjem sastanku sa tom međunarodnom finansijskom institucijom u njenoj oblasti razgovaralo o tri važne stvari - restrukturiranju Železnica Srbije koje se odvija po planu, spajanju Koridora i Puteva Srbije i implementaciji Zakona o planiranju i izgradnji.

Otpor stvaraju direktori JP

Upitana da li će biti problema sa MMF-om budući na navode medije da dve trećine dogovora nije ispunjeno vezano za javna preduzeća, ona je odgovorila da se na tome radi, da su otpori veliki, ali da sada postoji politička volja da se ta reforma sprovede do kraja. "U Železnicama, primera radi, nema otpora sindikata, već najviše otpora pružaju oni što vode firmu. U ovoj Vladi ima političke volje i uradićemo sve što smo obećali, što takođe važi i za spajanje Koridora i Puteva što mora da se uradi", istakla je ona.

Prema njenim rečima, od 1. jula će Železnica funkcionisati kroz tri odvojene firme kao holding kompanija koja će imati ograničen rok trajanja na dve godine, a od ovog preduzeća se očekuje da napravi realan plan ušteda.

"Na tome ćemo raditi narednih dana", dodala je Mihajlović.

Govoreći o spajanju Koridora i Puteva Srbiije, ona je rekla da je sa MMF danas razgovarala o dinamici kada bi te firme mogle da budu spojene čime bi se ostvarila ušteda od 20-25 odsto i ubrzali započeti projekti.

Ona je rekla da je predlog MMF-a koji je prihvatila da se spajanje završi u narednih mesec dana.

Na pitanje novinara zašto do sada nisu mogli da se spoje Koridori i Putevi Srbije, ministarka je odgovorila da se kao resorna ministarka obavezala da će naložiti Skupštini Koridora da to urade u narednih mesec dana.

"Na kraju krajeva postoj i drugačiji način, a to je da se skupština ovog preduzeća promeni", istakla je ona.

Treća oblast o kojoj se danas razgovaralo je, dodaje ministarka, implementacija Zakona o planiranju i izgradnji koji funkcioniše u svim lokalnim samoupravama.

"Mi smo vlada koja je uspela u najkraćem mogućem roku da donese sva podzakonska akta", ukazala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, MMF-u su danas predstavljeni i nacrti zakona o konverziji i premeru i katastru koji bi u narednih sedam dana trebalo da budu u javnoj raspravi.

Naglasila je da su današnjem sastanku pored predstavnika MMF-a prisustovali i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image