• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Izveštaj o brojilima je stvar za policiju"

Izvor MONDO/Beta

Ministarka saobrćaja Zorana Mihajlović kaže da bi izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o nepravilnostima na tenderu Elektroprivrede Srbije za nabavku brojila trebalo dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova.


Mihajlović je novinarima rekla da je odmah nakon dobijanja MUP-u prosledila izveštaj Saveta o nepravilnostima o remontu vagona za Železnice Srbije i izrazila očekivanje da će isto uraditi i nadležno ministarstvo energetike za izveštaj o tenderu za brojila.

"Očekujem da izveštaj Saveta dođe u Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao što je to bio slučaj sa izveštajem o remontu vagona", rekla je ona.

Ministarka je rekla da čita sve izveštaje Saveta, ali da one me može daje ocene o tačnosti navoda.

"Ne bih volela da je tačno da su javna preduzeća radila protiv interesa domaće privrede jer mi upravo pokušavamo da pokrenemo na primer domaće građevinarstvo. Ja ne mogu da kažem radili su ili nisu radili jer nisam ovlašćena za tako nešto", rekla je Mihajlovićeva.

Savet za borbu protiv korupcije dostavio je 27. aprila 2015. godine Vladi i Ministarstvu rudarstva i energetike Izveštaj o nabavci IT i merne infrastrukture uređaja i instalacija, koji je urađen na osnovu predstavke građana u kojoj je istaknuto da je EPS uslovima te nabavke ograničila konkurenciju i onemogućila učešće domaćim proizvođačima.

Kako je podsetio Savet, za nabavka brojila obezbeđeni su krediti EBRD i Evropske investicione banke (EIB) u ukupnom iznosu od 80 miliona evra i te banke su tražile da EPS odredi šta kupuje i pod kojim uslovima.

EPS je negirao navode Saveta i istakao da su domaći proizvođači brojila mogli da učestvuju na tenderu za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija, a koji samo jednim delom uključuje i nabavku električnih pametnih brojila.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zeks

Sad ce dr Nebojsa to da resi...

Zeljko

@zeks Koliko se secam, jedan od izbornih slogana SNS je bio "svom snagom protiv korupcije". Kad ono, korupcije sve vise? Sta sad?

special image