• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat ne bi da se otpuštaju birokrate

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović izjavio je danas u Beogradu da će otpuštanje oko 9.000 zaposlenih iz javnog sektora biti veliki pritisak koji država neće moći da izdrži, i upozorio da će se sindikat

"To je veliki broj nezaposlenih, toliko veliki broj penzionera, a mali broj onih koji rade, to je preveliko opterećenje u ovom momentu", rekao je on novinarima u pauzi 15. kongresa SSSS.

Orbović smatra da je realno da će doći do otpuštanja, ali bi trebalo da to bude tek pošto se otvore nova radna mesta, jer jedino tako bi moglo da dođe do prelivanja radne snage iz javnog u privatni sektor.

Orbović je dodao da zaposleni koji žele da uzmu otpremninu i dobrovoljno odu, to treba da učine, ali će se sindikat ipak boriti da nasilnog otpuštanja ne bude.

Povodom završetka privatizacije u Srbiji, istakao je da bi u većinislučajeva ; trebalo primeniti princip kao sa Železarom "Smederevo" - ; dovesti menadžment sposoban da radi i da osposobi ta preduzeća.

Orbović je dodao da gašenje firmi neće doprineti privrednom razvoju Srbije, te bi o tome trebalo dobro razmisliti, ; jer neka od tih preduzeća realno imaju šansu da rade.

Potpredsednik SSSS i predsednik Sindikata uprave, Njegoš Potežica je rekao da smatra da je višak zaposlenih u državnim organima i lokalnoj vlasti mnogo manji nego što se misli, već je višak pre svega u javnim preduzećima.

Potežica je najavio i da će sindikat učestovati u evidentiranju viška zaposlenih i rekao da očekuje se to pitanje reši u obostranom interesu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image