• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eurobanka prva na udaru "tabla prigovora"

Izvor Tanjug

Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva" odnelo je danas u ekspozituru Eurobanke u centru Beograda prigovore na rad te banke, koji se odnose na povećanje redovne kamate i, kako tvrde, nezakonitu zateznu kamatu.

Predsednik Udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović izjavio je novinarima ispred ekspoziture te banke na Terazijama da Eurobanka ima najveći broj kredita indeksiranih u švajcarskim francima, oko 6.000.

"To je jedina banka koja u ovom trenutku nije ispoštovala odluku NBS i nije izvršila povraćaj novca koji je naplaćen povećanjem kamate u skladu sa promenom poslovne politike", rekao je Gavrilović.

On tvrdi da je Eurobanka jedina od 13 banaka koja još nije to uradila, a rok je bio 4. april.

Sledeći prigovor klijenata te banke, odnosi se na to što je Eurobanka početkom ove godine prekršila Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga i obračunala je kamatnu stopu veću nego sto je trebalo, rekao je Gavrilović.

"NBS nije ni upozorila ni kaznila Eurobanku pa bi to otišlo u nedogled da udruženje nije reagovalo", naveo je Gavrilović.

On je optužio Eurobanku da pored povećanja redovne kamate ugovara nezakonitu zateznu kamatu od 36,5 odsto na godišnjem nivou na kredite koji su devizno indeksirani.

Gavrilović je kazao da je Eurobanka danas još jednom prekršila Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga jer nije prihvatila podnošenje prigovora na svim podlogama iako, kako je dodao, zakon ne precizira na kojoj podlozi prigovori moraju biti ispisani.

On je najavio da će Efektiva i tim povodom podneti žalbu NBS i da Eurobanku očekuju novčane kazne.

Prema njegovim rečima, oko 20 prigovora nije prihvaćeno u formi u kojoj su doneti za šta je pojedinačna kazna 100.000 dinara.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Eurobanka je na meti zato što ne poštuje propise koje donela NBS, a ne zbog želje za anarhijom.

Strahinja

Svaki pisani prigovor mora biti dostavljen u dva istovetna primerka. Jedan ostaje Banci a drugi se overava prijemnim pecatom I vraca podnosiocu kao potvrda o prijemu. Predsednik udruzenja Efektiva, propali bankar, to bi morao znati. Znaci, dva komada daske od wc solje, jedan ostaje Banci I banka odgovara u zakonskom roku, drugi klijentu koji prigovor podnosi, a koji ce dostaviti Narodnoj Banci kao potvrdu da po istom nije odgovoreno. Iskreno, nije mi jesno sata ovi koji su kredite uzimali lopatama u svajcarcima ocekuju? Da im ostanu stanovi a da im drzava placa kredit ili Banka oprosti isti? Ko ce nama koji smo uzimali kredite u evrima da pomogne. I nase rate su porasle kako je rastao evro. sa 80 na 120 I ? Ja sam uzeo kredit za stan od 35kvadrata. Obezbedio sam sebi krov nad glavom, Placam sebi stan a ne nekim kirajdzijama kirije. Najbolje je da zavlada anarhija, svi uzimaju sta im treba iz prodavnica sa rafova, toce benzin I onda kada to treba da plate krednu da izmisljaju izgovore za ne placanje...

Efektivac

@Strahinja Strahinja bankaru...ne pricaj gluposti. Niste se ni zaduzivali u CHF, gradjani su dobili dinare, kidamo vas na sudovima i ne mesaj EUR u ovu pricu ! Kada dokazete na sudu da ste se vi banklari zaduzili u CHF, tada cemo se smiriti ! Jedan predlog imam za tebe...Nemoj toliko braniti propalu grcku banku, ionako ces uskoro dobiti otkaz jer ste nesolventni. Onda te ceka krivicna prijava i zatvor, jer si ucestvovao u protivzakonitom pljackanju svojih rodjenih sugradjana. Grci ce pobeci a ti ostajes narodu na istinu ! Sudovi su vec pravosnazno presudili da si lopov.

special image