• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve manje radnika na crno, ušteđeno 5,5 milijardi

Izvor Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je u proteklih pet meseci značajno povećan broj legalno zaposlenih i da je uplaćeno 5,5 milijardi dinara više u penzioni fond.

Ove godine od 1. januara do 9. juna bilo je 15.727 inspekcijskih nalaza, zatečeno je 4.127 radnika na crno, a od toga je 3.125 radnika bilo zaposleno već sutradan, precizirao je Vulin, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je podsetio poslodavce da upozore radnike da po zakonu o radu imaju pravo na godišnji odmor i regres.

Govoreći o sezonskim radnicima, Vulin je naglasio da svaki oblik rada mora da ima ugovor o radu i da je reč o pravima na zaradu, na osiguranje u slučaju povrede na radu i slobodan dan.

"Radnici su potpuno izjednačeni, bez obzira da li su takozvani sezonski radnici ili su radnici koji rade na neki duži period", istakao je Vulin.

Na pitanje o saopštenju sa sastanka premijera Aleksandra Vučića i zaštitnika građana Saše Jankovića, gde se kao prioritet navodi poboljšanje rada poreske uprave, RFZO i Fonda PIO, Vulin je rekao da "Janković kuca na otvorena vrata".

Prošle godine procenat rešenih penzija u zakonskom roku od dva meseca bio je 89, a već ove godine 92 odsto, istakao je Vulin i dodao da je cilj da bude 95 procenata.

Upitan o zahtevima vojnih penzionera, Vulin je rekao da je reč o problemu koji je ostao još od 2008. godine i bivšeg ministra odbrane i da je tadašnja vlada pustila da se to pitanje oteže, da plati neko drugi i sačekala da Ustavni sud donese odgovorajuću odluku i dodao
"naravno, da smo mi ti drugi".

Ministarstvo finansija je, prema Vulinovim rečima, dobilo stavove Ministarstva odbrane i Ministarstva rada i očekuje se da će ubrzo u toj oblasti biti saopšteno konačno rešenje.

Vulin je ocenio da nema potrebe za novim republičkim i predsedničkim izborima i dodao da predstoje lokalni i pokrajinski izbori.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zoran

hahahahhaha nemas ti pojma ministre :D upucen si ko i zorana mihajlovic a za nju je Kostunica informisan

SAŠA

Da je tako bilo od 90te na ovamo nebimi prošla mladost bez dana radnog staža i baš me sad briga da li je država uštedila i koliko jer meni to ništa neznači

VISIBABA

Citam komentare i moj zakljucak je da jos dugo treba inspekcija da kontrolise privatni sektor. ali inace gde su bili dosada????

special image