• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putari probili rokove, ministarka preti

Izvor MONDO/Agencije

Kompanije koje na Koridoru 10 ne izvode radove po planu, dobile su rok od 10 dana da povećaju brzinu i obim radova, ili će ugovor sa njima biti raskinut, najavila je danas ministar građevine saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Mi smo spremni da te ugovore raskinemo, ako ne ubrzaju radove, jer smo sigurni da bismo i sa drugim izvođačima završili Koridor 10 do kraja 2016. godine" rekla je ministarka novinarima u Vladi Srbije i dodala da taj rok ističe krajem sledeće nedelje.

Kompanije koje ne rade u planiranim rokovima na Koridoru 10 dobile su pismo da smo spremni da raskinemo ugovor, ako ne urade svoje poslove planiranom dinamikom, rekla je Mihajlović.

"Znamo koje su to deonice i koje kompanije ne rade na pravi način", kazala je Mihajlović i dodala da se radi o jednoj grčkoj i još jednoj kompaniji iz neke druge zemlje za koju nije precizirala o kojoj se radi.

To traje već neko vreme i nema veze sa ekonomskom krizom u Grčkoj, kazala je ona i dodala da je ta kompanija u zakašnjenju sa radovima već godinu dana.
"Već ove godine bismo imali završen Koridor 10 da su te firme radila kako treba", poručila je Mihalović.

Ona je podsetila da je iz kredita međunarodnih banaka i budžeta Srbije obezbeđeno ukupno 400 miliona evra za projekat obnove 1.100 kilometara puteva u Srbiji u naredne tri godine.

"Ove godine biće rehabilitovano 150 kilometara puteva, na šta će biti potrošeno 60 miliona evra", rekla je ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Ona je rekla da će se sastanci sa izvođačima radova održavati mnogo češče i da će Ministarstvo uvesti svakodnevne kontrole u realizaciji projekata.

"Prvi put su isključivo samo domaće firme dobile posao i to je jedan od razloga zašto je državi stalo da dokažu da su kvalitetne i u stanju da na vreme završe posao", rekla je Mihajlovićeva.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da će prvo početi radovi na deonicu Aranđelovac-Krćevac,a uskoro će početi i radovi na putevima Rudnik-Topola, Ljubovija - Bajina Bašta, Jarinje-Raška i Mrčajevci-Kraljevo.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image