• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekobrojni radnici na Železnici ostaju i u 2016.

Izvor Tanjug

Poptredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da ove godine neće biti otpuštanja radnika u Železnicama Srbije, koje su podeljene na četiri posebna preduzeća.

Ministarka najavljuje da će u 2016. biti napravljena studija koja će pokazati da li ima viška zaposleih. U srpskim železnicama trenutno ima 16.941 radnik, a one su 2. jula podeljene na četiri posebna preduzeća: za prevoz robe, putnika, infrastrukturu i holding.

"Ove godine neće biti nikakvog otpuštanja radnika u smislu da će biti viška zaposlenih, jedino što može da se desi je prirodni odliv u 2015. godini", rekla je Mihajlović novinarima uoči sastanka sa menadžmentom, radnicima i sindikatima srpskih železnica.

Prema njenim rečima, tek nakon izrađene studije, koja će biti gotova sledeće godine, možemo pričati o bilo kakvom višku, ako ga bude i koliko.

Mihajlović je poručila da niko na Železnici neće ostati bez radnog mesta, a da pre toga nije obezbeđen socijalni program, koji će biti finansiran kada se završi studija iz IPA programa 2016.

"Svaka brojka (o otpuštanju) i sve što smo mogli da čujemo u prethodnom periodu su proizvoljne ocene, jer nikakva analiza nije napravljena", naglasila je Mihajlović.

Ministarka je rekla da je vrednost postojećih projekata na Železnici 1,5 milijardi evra, kao i da će uskoro biti započet novi projekat gradnje nove brze pruge od Beograda do Budimpešte.

"Studije su završene i 15. jula u Budimpešti ćemo se dogovoriti sa Mađarima i Kinezima i usvojiti zajedničku studiju i zatim krećemo u razgovore o načinu finansiranja", rekla je Mihajlović.

Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić je rekao da je reforma železnica tek na početku i da će one tek biti modernizovane, kada je reč o infrastrukturi, vozovima i kadrovima.

Stojčić je kazao da se restrukturiranje železnice radilo još 1991. godine i da je to složen posao, kao i da je ovo prvi put da je nešto konkretno i urađeno.



Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sramota

I dalje đabalebaroši na grbačí naroda!

special image