• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta: U nekretnine 400, u voće 50 miliona evra

Izvor Tanjug

Kompanija Delta holding danas je najavila da će do kraja ove godine započeti izgradnju nekretnina vrednih blizu 400 miliona evra i objavila nameru da uloži do 50 miliona evra u razvoj voćarstva i povrtarstva na jugu Srbije.

Potpredsednik Delta holdinga Dejan Jeremić je na konferenciji rekao da je kompanija dogovorila sa Gradom Beogradom da će do kraja 2015. započeti sa izgradnjom šoping mola Delta planet na Autokomandi.

Rast prihoda 14 odsto

Govoreći o poslovnim rezultatima Delta holdinga u prvoj polovini godine, Jeremić je rekao da je prihod u prvoj polovini godine bio za 13,9 odsto veći nego u istom periodu lane i da je iznosio 26, 3 milijarde dinara, dok je u budžet Srbije u istom periodu uplaćeno 5,82 milijarde dinara. U ukupnim prihodima kompanije, najviše je učestvovao Delta agrar sa 57 odsto. EBITDA, tj. operativni profit pre amortizacije, za prvih šest meseci je iznosio 3,12 milijardi dinara i on je za 15,8 odsto veći u odnosu na isti period lane.

"To će biti najveći šoping mol u regionu koji će uvesti nove standarde u ovom delu Srbije", poručio je Jeremić.

On je najavio da će krajem avgusta početi izgradnja nove zgrade Delta holdinga u blizini sadašnjeg sedišta kompanije na Novom Beogradu u vrednosti 35 miliona evra.

Delta holding, čiji je vlasnik kontroverzni biznismen Miroslav Mišković, bi trebalo da započne izgradnju Interkontinental u Ljubljani, kao i poslovnu zgradu i hotel Interkontinental u Beogradu.

Jeremić je rekao da je izgradnja hotela u Ljubljani dogovorena sa gradskim vlastima i da bi gradnja trebalo da počne na jesen, i istakao da je sa IHG grupom potpisan sporazum o upravljanju na 20 godina.

On je istakao da su za sve ove investicije već obezbeđena sredstva i precizirao da će to biti finansirano kombinacijom sopstvenih sredstava i kredita.

Realizacija svih ovih investicija bi, kako je rekao zaposlila osam do deset hiljada radnika.

Potpredsednik Delta holdinga za operativne poslove je rekao da ta kompanija planira da uloži 50 miliona evra u razvoj voćarstva i povrtarstva na jugu Srbije.

Plan je da se podignu zasadi na oko 1.000 hektara poput zasada jabuka koje Delta već ima u Čelarevu, a koji je najveći voćnjak u jugoistočnoj Evropi.

"U ovom trenutku uspostavljeni su kontaktu sa lokalnim vlastima u Leskovcu, a namera je da sledeći kontakt bude uspostavljen sa gradskim vlastima u Vranju", rekao je Jeremić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image