• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prugu do Bara neće obnavljati robijaši?

Izvor Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da počinje revitalizacija i rekonstrukcija pruge Beograd - Bar, koja bi morala da bude završena do sredine naredne godine.

 Mihajlović: Rekonstrukcija Barske pruge, napreduje Koridor 11 Izvor: MONDO/Mladen Stojović
Ilustracija
Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, najavila da će Srbija sredinom 2017. godine imati taj put do Čačka i Preljine, na Koridoru 11 koji povezuje Beograd, Podgoricu i Tiranu..

Govoreći o radovima na pruzi Beograd - Bar, Mihajlović je istakla da se već koristi ruski kredit i da se mora dostići brzina, koju je nekada pruga imala, između 80 i 90 kilometara na sat, podsetivši da se u prugu nije ulagalo u prethodnih više od 10 do 15 godina.

Nema optuštanja na železnici u 2015.

Ona je najavila reformisanje svih javnih preduzeća i da Železnice moraju da posluju kao održivo preduzeće. Železnica danas ima tri kompanije, koje sigurno neće još godinu ili dve poslovati održivo, rekla je Mihajlović i dodala da " rešavamo sve one istorijske dugove, kredite, probleme, koji su se gomilali prethodnih godina u želji da ove tri kompanije prave nove poslove". Mihajlović je najavila da "ove godine sasvim sigurno neće biti otpuštanja" i da bi u septembru trebalo da bude završena analiza o tome šta je optimalno.

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izrazila uverenje da će Koridor 10 biti završen do kraja 2016. godine.

Na pitanje o mogućnosti da se na radovima angažuju i zatvorenici, Mihajlović je odgovorila da se o tome nije razgovaralo, ali da se može razgovarati sa Ministarstvom pravde i dodala da će sutra biti otvoreni radovi na deonici Koridora 10.

Mihajlović je najavila da je Srbija počela da pravi ozbiljne korake u smanjenju administracije i birokratije, odnosno ubrzanju procedura, kako bi se brže gradilo i da jednako, kao i oblast izdavanja građevinskih dozvola, mora biti uređeno i pitanje katastra.

"Krećemo u drugu fazu reforme katastra", najavila je Mihajlović i dodala da će zakon u narednih mesec dana biti u parlamentu.

Mihajlović je najavila i zakon o komunalnim delatnostima i da će Srbija od 1. januara imati elektronsku građevinsku dozvolu.

Ona je najavila da će u narednim godinama deo radnika, kada je reč o njihovim kvalifikacijama, koji nije u skladu sa onim što se zove budućnost Železnice, biće zamenjen radnicima koji su potrebni i dodala da se ništa neće raditi bez dogovora.

"Ne možemo da se vozimo u proseku 30 na sat. Zato hoćemo Beograd - Budimpeštu, koja treba da nam omogući opet da se povežemo sa Evropom, ali isto tako dole i sa Grčkom", najavila je Mihajlović.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

oni će da leže i da ih država rani a plaćaće se drugima da rade,da bi sr neko ugradio u cenu

special image