Ma koliko da ste gladni, na poslovnim ručkovima bitno je pre svega pokazati umerenost i biti skoncentrisan na temu susreta. Da biste lakše odoleli iskušenju i sprečili gomilanje viška kilograma tokom čestih poslovnih ručkova, zagrebački "Jutarnji list" prenosi nekoliko saveta.
Voda - pun želudac će vam pomoći da ne navalite odmah na predjelo već da ga lagano grickate.
Zaboravite na hleb - jedite ga samo u neobičnim kombinacijama. Naime, jedemo više hleba kada je u kombinaciji s nečim poznatim.
Ignorišite primamljive nazive - budite svesni jezika kojim je ispisan meni – reči poput "sočan odrezak" smišljene su upravo kako biste naručili više od onoga nego što ste planirali.
Neka užitak traje - budite poslednji koji će viljušku uzeti u ruke, izrežite hranu na manje komade, uskladite svoj tempo s najsporijim za stolom. Prestanite da jedete čim prva osoba za stolom završi sa svojim jelom.
Isprobajte nova jela - kada često jedemo istu hranu, naš se mozak i želudac prebace na "automatski način rada", tako da obično pojedemo više nego što nam je potrebno.
(MONDO)