• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Modernizovaćemo 100 kilometara pruga

Izvor Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će ove godine biti modernizovano više od 100 kilometara pruga.

Zorana Mihajlović je navela da je cilj da se udeo železničkog transporta, u ukupnom transportu u Srbiji, sa sadašnjih 30 odsto poveća na 50 odsto u narednih 10 godina.

Mihajlović je na trećoj Međunarodnoj konferenciji "Železnička infrastruktura u regionu", istakla da se Srbija po kvalitetu železničke infrastrukture u 2014. godini pomerila sa 102. na 87. mesto, upravo zahvaljujući pokrenutim kreditima i investicijama u prethodnih godinu dana.

"Srpske železnice danas idu na dva koloseka: putem reformi i investicija u modernizaciju pruga i nabavku novih vozova. Železnice čekaju bolji dani", rekla je Mihajlović, podsetivši da su srpske železnice ove godine podeljene na holding sa tri posebna preduzeća: Srbija voz, Srbija kargo i Infrastruktura Železnice Srbije.


Mihajlović je rekla da je cilj da se u narednom periodu ceo železnički transport odvija prugama koje su za brzine od najmanje 120 kilometara na sat, dodajući da se, nažalost, u većem delu železničke mreže trenutno saobraćaj odvija brzinama kao pre 100 godina.

Mihajlović je rekla da je u ovoj godini pušteno u saobraćaj 45 kilometara modernizovanih koloseka, a kako je istakla, cilj je da u ovoj godini bude ukupno modernizovano više od 100 kilometara pruge.

Ona je rekla da su napravljeni ozbiljni iskoraci u prethodnom periodu i izrazila očekivanje da će u novembru biti potpisan okvirni sporazum za gradnju brze pruge Beograd - Budimpešta.


Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Urke

Mnogo ste vi neozbiljni a i mi sa vama u kompletu da se pozivamo na neke 10ogodisnje planove.. Mojne ministarko plava...

Torca_Le

@pera Shta li si htio da kazhesh!!?? Bolje muchi kad pametan nisi.

nc

Ali gde je to modernizovano? Vojvodina. I to u oba pravca na odredjenoj deonici, sto znaci BG-NS ili slicno. Sto to ne urade i duz Morave ili od Valjeva ka R.Srpskoj kao povracaj za neiskorisceni ruski kredit za izgradnju pruge (od pre nekoliko godina). Pricam ti pricu.

special image