• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Želimo najbolje odnose sa BiH i Turskom

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi najbolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Turskom, što podrazumeva i veća međusobna ulaganja i nastup na trećim tržištima.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, na sastanku sa ministrom ekonomije Turske Nihatom Zejbekčijem i ministrom za ekonomske odnose BiH Mirkom Šarovićem Vučić je podržao rad Trilateralnog trgovinskog komiteta, kao i sve aktivnosti tri zemlje koje za cilj imaju jaču i raznovrsniju trgovinsku saradnju i ekonomske odnose.

Ministar Zejbekči predložio je da se Biznis forum, kao stalno trilateralno telo, češće sastaje i istakao da će rad Halk banke, prve turske banke na srpskom tržištu, biti značajan podsticaj za turske investitore.

Ministar Šarović rekao je da Srbija i BiH imaju stalan rast trgovinske razmene, a da zajednički mogu da ostvare i rast razmene sa Turskom kroz saradnju u različitim oblastima.

"Važan korak u tome biće početak rada zajedničkog trgovinsko-turističkog predstavništva Srbije i BiH u Istanbulu, za koji je prostor obezbedila turska strana", rekao je Šarović.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


Komentari 152

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

ZANIMLJIVO JE, DA SVE NEPRIJATELJE SRBIJE, PREMIJER, U PRKOS ISTORIJI, PROGLAŠAVA- PRIJATELJIMA?! KAKAV ,,NON-SENS" PONAŠA SE KAO, DA SMO DEBILNI ROBOVI?! BIRAJ TE SRBI!

rakun

Mi nismo u situaciji ad biramo sa kim hocemo a sa kim necemo da budemo u dobrim odnosima, Srbija mora da tezi ka tome da sa svima saradjuje...

Irena

Glavno je ne odustati . I ljudi ce prepoznati nas trud i zalaganje za mir u odnosima.

special image