• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotova drama oko Staklare, vlasnik platio dug

Izvor MONDO/Beta

Bugarski konzorcijum koji je kupio Srpsku fabriku stakla u Paraćinu ispunio je ugovorene obaveze, saopštilo je danas Ministarstvo privrede Srbije, i tako definitivno postao vlasnik.

Staklara je prodata na tenderu u novembru 2006. godine konzorcijumu u kojem su firme Glas industri i Rubin i Korporativno komercijalna banka.

Kupac paraćinske fabrike obavezao se da otkupi akcije i potraživanja od Srbijagasa u iznosu od 35 miliona evra, da investira najmanje 22 miliona evra i preuzme obaveze prema bankama i komercijalnim poveriocima u vrednosti 10 miliona evra.

U saopštenju Ministarstva privrede se navodi da je danas doneto rešenje o prenosu akcija Staklare na kupca kapitala fabrike.

Tokol leta ove godine u javnosti se toliko digla prašina oko Staklare i njenih dugova, da je ministar privrede Željko Sertić čak optužio vlasnike i menadžment da spinovanjem žele da iznude od države oprost velikih dugova.

Sertić je izjavio danas da su informacije o ekološkoj katastrofi usled isključenja struje u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu, koja je "poturena medijima" - neistinite i ružne.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jeca

Jel platio onaj racun za struju?

NN

@Jeca Naravno da nije. Ovo što sam navela provereno stoji u kupoprodajnom ugovoru i sigurno nije ispunjeno. Na sajtu Narodne banke Srbije takođe stoji blokada duže od godinu dana koja na današnji dan iznosi preko 514 miliona dinara. Bez da se neko oseti prozvanim, nezavisno novinarstvo bi trebalo da proveri informacije koje dobija pre nego što objavi vest. Ako se tvrdi da je neko ispunio svoju obavezu po kupoprodajnom ugovoru, treba proveriti šta u tom ugovoru piše i da li je ispunjeno. Takođe, lako može da se proveri da nisu izmireni dugovi za gas, struju, prema ostalim dobavljačima... kao i blokada koja nije skinuta, a bila bi da je izmirio svoje obaveze. Obaveze su veće od iznosa blokade, jer nisu svi pokrenuli postupak naplate potraživanja aktiviranjem menica ili sudskim putem.

NN

Na osnovu čega mu je Agencija za privatizaciju izdala potvrdu da je ispunio ugovorne obaveze, kad sledeće ugovorne obaveze koje je imao sigurno nije ispunio: održanje kontinuiteta proizvodnje (linija za proizvodnju ručnog stakla i linija za proizvodnju mašinskog stakla su rasformirane i zaustavljena proizvodnja a peć za proizvodnju mašinskog stakla srušena), nije isplaćivana razlika zarade za kvartalni rast troškova života, rok za izvršenje obaveza je istekao u martu ove godine a računi SFS su još uvek u blokadi (sa prekidom od 4 dana) neprekidno od septembra 2014. godine i trenutna blokada iznosi preko 520 M RSD, nije ispunio preuzete obaveze za koje pišete da jeste, a prvenstveno preuzetu obavezu odnosno dug za potrošnju gasa... Ko štiti ovu neuspešnu privatizaciju i ko i iz kojih interesa stoji iza ove farse?!

special image