• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani, dođite u u Srbiju, a ne Rumuniju

Izvor MONDO/Agencije

Ukupna razmena Srbije i Italije je 3,66 milijardi evra, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i pozvao italijanske kompanije da dođu u Srbiju, a ne u Rumuniju.

"Ukupna razmena je 3,66 milijardi evra, to je najveća razmena koju pojedinačno sa jednom zemljom imamo, a mi bismo želeli stalni dolazak italijanskih kompanija, a da ne idu u Rumuniju", rekao je Vučić na poslovnom forumu "Investiranje u Srbiji - mogućnosti, propisi i regionalni potencijali" između Srbije i Italije u Privrednoj komori Srbije.

On je kazao da je njegova želja da te kompanije dođu u Srbiji gde mogu da rade bolje i zarade više i dodao da će ako neko od okolnih zemalja ponudi nekakve uslove, on u Srbiji ponuditi "bar deset odsto bolje uslove".

"Mi bismo želeli da dođete u Srbiju i da u Srbiji možete da radite bolje i zaradite više, a Srbija je i bliža, a vi proverite da li govorim istinu", rekao je Vučić.

Kako je naveo, Srbija je zemlja koja može da pruži slobodne trgovinske bescarinske aranžmane sa Rusijom, Turskom, Kazahstanom, Belorusijom i "u tom smislu iz Srbije italijanske kompanije mogu da pokrivaju najveće tržište od oko gotovo milijardu ljudi".

Prema njegovim rečima, Italija je vodeći privredni partner u Srbiji i naš najvažniji spoljnotrgovinski partner, prvi izvozni i treći uvozni i među prvih pet najvećih investitora u Srbiji.

Čadež: Italija vodeći privredni partner Srbije

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je Italija vodeći privredni partner Srbije, najvažniji spoljno-trgovinski partner i prvo izvozno tržište za srpske proizvode.

On je naveo i da je Italija drugi uvozni partner Srbije i među prvih pet najvećih investitora u Srbiji.

''Ukupna razmena prošle godine dostigla je skoro 3,7 milijardi evra od čega je izvoz iz Srbije na italijansko tržište oko dve milijarde'', rekao je Čadež na srpsko-italijanskom poslovnom forumu"Investiranje u Srbiji - mogućnosti, propisi, regionalni potencijal".

On je ocenio da je razmena svake godine sve veća, a da je izvoz Srbije u Italiju poslednjih 10 godina povećan šest puta, dodajući da je trend rasta nastavljen i ove godine.

Navodeći da je Fijat najveći srpski izvoznik, Čadež je dodao da u Srbiji posluje 600 italijanskih kompanija čija su mesta ulaganja premašila milijardu evra i zapošljavaju 25.000 radnika.

Čadež je ubeđen da će u Srbiji biti sve više italijanskih kompanija i da će se one oslanjati na domaće kompanije kao partnere.

Na ovom forumu prisustvuje 220 učesnika, među kojima je 40 velikih italijanskih kompanija, a njih 25 je prvi put u Srbiji.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Kakav covek treba da budes da kazes tako nesto!? Rumuni nisu priznali Kosovo i pored velikih pritisaka!?

SRB

I, VLAST RADI ZA STRANE, NATO- INVESTITORE!

special image