• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za doktora srpskog nema mesta u čačanskim školama

Izvor Beta

Profesor srpskog jezika i književnosti sa doktoratom pri kraju, Stefan Avramović (28) iz Gornjeg Milanovca, četiri godine uzalud traži posao.

Na Filološkom fakultetu u Beogradu zavšio je studije sa prosečnom ocenom 8,91 i odmah upisao master gde je u novembru 2011. godine dobio desetku i na predlog svojih profesora nastavio put ka doktoratu.

Kako je izjavio za agenciju Beta, bez obzira na doktorske studije želeo je da radi i uči, pa je počeo da traži posao širom rudničko-takovskog i čačanskog kraja.

Napisao je na desetine prijava, na svaki raspisani konkurs u školama, u gradovima i selima, ali su, kako kaže primani "sinovi i kćeri političkih tata i mama, rođačka i komšijska deca".

"U nekim školama kandidati su već unapred bili na tim mestima sa manjim prosekom i stepenom obrazovanja, a direktori su imali diskreciono pravo da daju konačnu reč", kazao je Avramović.

On je rekao da u bibliotekama rade srednjoškolci raznih zanimanja, a može da predaje i građansko vaspitanje, ;ali nigde nema mesta, pa se pita da li da štrajkuje glađu, kao neki profesori, ili da negde beži.

Obraćao se i Ministarstvu prosvete i napisao četiri pisma ministrima - bivšem Tomislavu Jovanoviću i sadašnjem Srđanu Verbiću, iznoseći primere zloupotreba, ali mu nijedan nije ništa odgovorio.

"Izgleda da ovde vlada neko nepisano pravilo da što bolje i više učiš, u životu gore prolaziš", izjavio je Avramović.


Tagovi

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lumpek

nićifore silno si me razljutio sa svoj komentarima pa sad moram da preskačem lastiš da bih došao do pojente. nije doktor što nema posao nego što se klinike krune i raspadaju a znanja je sve manje. idi kupi ajfon ako si siromah. to je recept. a znanje je u škola.

sila

Pa ako zaposle doktore nauka,nece biti mesta za keramicare i one sa kupljenim diplomama,a takvi ssda vladaju...!?

Doktorat

A od kada je za posao bila potrebna diploma?! Ma hajdete, welcome to Serbistan

special image