• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skaču akcize - poskupljuju gorivo, pivo, vino

Izvor MONDO/Agencije

Predlogom izmena Zakona o akcizama koji je dostavljen Skupštini na usvajanje predviđeno je povećanje akciza na gorivo i alkoholna pića od januara iduće godine, kao i trošarine na pivo.

Kako bi obezbedila veće prihode u budžetu, Vlada Srbije menja Zakon o akcizama i povećava trošarinu (akcizu) na pivo 24 dinara po litru, a uvodi na niskoalkoholna pića (do 5% alkohola), i to u iznosu od 21 dinar.

Kako je obrazloženo, taj namet se uvodi kako bi se uticalo na mlade da manje koriste ta pića. Sa ovim povećanem akcize, na koje se onda zaračunava i PDV, može se očekivati veća cena u prodavnicama za oko 10 odsto.

Vlada je predložila i da se povećaju i druge postojeće akcize. Tako će se akciza na olovni benzin poveća sa 50 na 52,5 dinara po litru a na bezolovni benzin sa 50 na 54 dinara.

Predlog je da se akcize na alkoholna pića uvećaju u proseku za dva odsto. Akciza na rakije od voća, grožđa ili vino, kako je predloženo, iznosiće 124 dinara po litru umesto dosadašnjih 121,89 dinara, a na rakije od žitarica 316, umesto 309,23 dinara.

Komentari 158

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirna

pa nemojte tako, evo "otvaramo poglavlja" za eu...uspeh je to. počeću ozbiljno da razmišljam o preseljenju u rusiju

Madjar

Tankujem gorivo u madjarskoj gas za auto 59din benzin 128 din ma nek poskupi koliko god hoce

Whicher-Undertaker

Kad ce kafa u skupstinskoj kantini da poskupi sa 10 dinara na 150 recimo ili rucak od 30 dinara da bude 350 dinara a ne i ove sadasnje cene su im velike na njihove jadne platice, upravne odbore i savetnicke fotelje! Ma udri po sirotinji od uvek bilo.... Trazite drugi narod, malo vam bilo za uvek.....

special image