• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umesto male štednje, zarada u investicionom fondu

Izvor Promo

Oročena štednja u bankama odavno nije isplativa kao ranije, pa sve zanimljivije postaje ulaganje u novčane investicione fondove. Tamo je "kamata", odnosno prinos, mnogo viši a novac je dnevno dostupan, ako zatreba.

Pritom ova vrsta ulaganja ne spada u one rizične, nije to "kockanje" na berzi. Pravljena je za one ulagače koji nisu skloni riziku jer fondovi, u skladu sa svojim investicionim politikama, imovinu ulažu u kratkoročne depozite u bankama i kratkoročne dužničke papire. Kroz ovu kombinaciju obezbeđuje se visoka sigurnost ulaganja.

Štednja za školovanje dece, automobil, stan...

Investicioni fondovi su pogodni i za kontinuirani vid štednje. Veoma su dobar način da se sa manjim mesečnim izdvajanjima, ulaganjem u investicione fondove, obezbede sredstva za neki veći cilj u budućnosti (školovanje dece, automobil, stan), odnosno da se sa malim mesečnim ulaganjima ostvari određeni dugoročni cilj.

Za one koji se osećaju sigurniji kada im novac stoji u evrima, postoji posebno rešenje. Takozvani euro keš (euro cash) fondovi posluju po istom principu – ulažu u depozite i dužničke hartije – ali je kod njih to ulaganje (denominovano) u evrima.

Za one koji bi da im njihov novac zaradi malo više novca ali i dalje ne bi da rizikuju na berzi, postoje balansirani fondovi. Balansirani fondovi ulažu u različite vrsta imovine, koje na tržišna kretanja reaguju različito, ali je ukupno ulaganje takva kombinacija da uz umereni rizik ostvaruje pozitivan prinos na duži rok. Uz to, taj prinos, za isti period ulaganja, jeste viši nego što je to slučaj kod nerizičnih proizvoda i fondova sa konzervativnom politikom ulaganja.

Sve ove vrste ulaganja nudi Raiffeisen banka. Klijenti mogu uložiti u otvorene investicione fondove, odnosno novčane fondove Raiffeisen CASH i Raiffeisen EURO CASH, i balansirani fond Raiffeisen WORLD.

Što se samog ulaganja tiče, nema tu velikih tajni. Stručnjaci banke za investiciona ulaganja uvek mogu naći put da klijent pravilno postavi lične ciljeve i ispuni realna očekivanja.

Kako to izgleda možete pogledati u sledećem videu Raiffeisen INVEST-a: “Pet koraka do uspešnog ulaganja”.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bs kv

samo jedna stvar raste u tudjoj ruci...

irumicil

Ma da, nema rizika, to sto se moja studentska ušteđevina u fondu svela sa 1.000 na 100 eur je samo splet nesrećnih okolnosti. A i neće se više ponoviti krizne 2008.-2010.... valjda...

special image