• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sigurno i polako gradimo Srbiju

Izvor Tanjug

Deonica severne pristupne saobraćajnice mostu "Mihajlo Pupin", od Ovčanskog do Pančevačkog puta, otvorena je danas u Beogradu, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

On je, zajedno sa zvanicama i predstavnicima medija, autobusom prešao most Mihajlo Pupin i pristupne saobraćajnice na takovanoj Severnoj tangenti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se "polako i sigurno" gradi Srbija i naveo da je izgradnjom deonice severne pristupne saobraćajnice mostu kod Beograda "Mihajlo Pupin", od Ovčanskog do Pančevačkog puta, najviše dobili Pančevo i ceo Banat.

Prema njegovim rečima, ovo je nešto o čemu se pričalo godinama i decenijama.

"Mnogi su govorili da ne govorim istinu, da imam samo izborne priče, a evo šta smo sve napravili i ja vam kažem da ćemo od kraja aprila 2014. do početka aprila 2017. izgraditi više puteva i infrastrukturnih projekata nego u prethodnih 47, to jest 48 godina", rekao je Vučić.

Govoreći o danas otvorenoj saobraćajnici, on je primetio da su napravljeni najbolji odvodni kanali, posađeno 5.000 stabala duž puta...

“To govori o tome da smo zaista brinuli da ovaj put izgleda impresivno. Mi smo na dogovorene radove, koji su bili napravljeni na 255 miliona evra, dogovorili da svega sedam odsto koštaju dodatni radovi i odštetni zahtevi, što do sada nikada nije bio slučaj”, objasnio je on.

Premijer je preneo da će za odštetne zahteve država platiti 10 miliona dolara pre kraja godine, da nikome ne bude dužna.

Zahvalio se posebno ambasadoru NR Kine Li Mančangu na ogromnoj energiji, velikom trudu i radu, te dodao da je i jutros sa njim imao sastanak na kojem je razgovarano o industrijskoj zoni, o kineskoj železari.

On je najavio da se za dva dana otvara 23 kilometra na istočnom kraku Koridora 10 između Niša i Pirota.

Naredne godine, kako je ukazao, rast BDP-a će biti više od dva odsto, a potreban nam je još veći rast, jer se ne sme zaboraviti da smo bili u recesiji, i da je puno izgubljeno poplavama.

Otvaranje poglavlja sa EU je bilo veoma važno za nas, kao i izlazak iz recesije, da sačuvamo javne finansije, podvukao je Vučić.

On se zahvalio posebno i ambasadoru SAD Majklu Kribiju, koji je, kako je kazao, pomogao da Srbija bude bolje mesto za život.

“On je iskreni prijatelj Srbije, koji uskoro ide, i siugran sam da ćemo sa SAD i zemljama EU uspeti da nastavimo uspešnu saradnju kao što imamo i sa prijateljima na istoku” , poručio je Vučić.

“Voleli to neki ili ne, to je impresivan rezultat. Sačuvaćemo i mir i stabilnost, Srbija će ići napred. Samo da gradimo i gradimo i da idemo napred" , podvukao je Vučić, zahvalivši se i penzionerima što su vladi dali ogomnu snagu, radnicima koji prave bolju Srbiju, svim izvođačima koji su radili na izvanrednim mostovima, svima na izvanrednom rezultatu i velikom uspehu.

"Ne možete da sakrijete radost kada ovako nešto otvarate. Ovo ostaje našoj deci i unucima, i mnogo takih stvari će da ostane. Srbija će biti uspesnija, ali moramo da radimo i radićemo još više", rekao je premijer.

"Siguran sam i uveren da ćete svi da osetite polako boljitak, ali sigurno i blagodeti boljeg života usled rasta srpske ekonomije i da više nikada nećemo govoriti o propadanju:

"Vreme propadanja je iza nas, a vreme progresa ispred nas", zaključio je premijer.

Ambasador Kine u Beogradu Li Man Čang istakao da ovaj projekat predstavlja dokaz uzajamne korisne saradnje dve zemlje, dodajući da je to tek pocetak, jer će biti još mnogo zajedničkih projekata.

On je posebnu zahvalnost iskazao vladi Srbije na čelu sa premijerom što je ukazao poverenje kineskoj kompoaniji i poverio joj gradnju i da ostvare ovaj veliki projekat.

"Kineska kompanija koja je prisutna ovde učiniće sve da održi reč i završi na vreme posao uz visok kvalitet", naglasio je on.

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i soabraćaja Zorana Mihajlović ocenila je da je ovo važan dan jer je završen bitan projekat, koji će doneti više fabrika, više radnih mesta.

"Nismo kasnili nijedan dan, tako će svaki projekat 2016. biti završen na vreme. Na ovom projektu radile su domaće kompanije, preko 600 ljudi radilo je svakodnevno, kao što danas na Koridoru 10 radi 17.000 ljudi", objasnila je ona.

Prema njenim rečima cilj je da pored puteva i priga niču fabrike i da ostvarimo bolji životni standard.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je spajanje Pupinovog sa Pančevačkim mostovom veoma bitno za glavni grad Srbije, jer se time izmešta tranzitni saobraćaj iz centra, koji će biti vraćen građanima, a ujedno će doprineti i poboljšanju kvaliteta vazduha.

Takođe, ovaj put će omogućiti povećanju privrednih aktivnosti u ovom.

Mali je ukazao da je Beograd osnovao slobodne zone u Obrenovcu i Krnjači, da će prvi kamen temeljac za jednu fabriku biti podignut početkom iduće godine u Obrenovcu, a da će biti sada prioritet da se investitor dovede u Krnjaču.

Da nema obilaznice ne bi mogli da se dovedu investitori, uverne je on.

Isto tako je obećao da će u Beogradu do kraja 2025. Biti svako domaćinstvo povezano za vodovodnu i kanalizacionu mrežu, te da će iduće godine biti izvedeni radovi na 73 kilometara nove kanalizacione mreže i 63 kilometara vodovodne.

Otvaranjem pristupne saobraćajnice zavrsen je ceo projekat izgradnje tog mosta sa pristupnim putevima u dužini od 21 kilometar.

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit ce biti izmešten iz centra Beograda, a ona ce, sa po tri saobraćajne trake, povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

Reč je o deonici od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge, dužine 544 metara, kao i most preko kanala Sebes, duzine 120 metara, ukupne duzine oko 4,3 kilometara.
Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče. Severna tangenta počinje saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca - od Beograda ka Šidu, Horgosu, Zrenjaninu i Vršcu.

Most između Zemuna i Borče je otvoren za saobraćaj u decembru prošle godine.

Komentari 41

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

botovi DOS-a , još ste tu , dzaba se trudite da , sve što ova vlast napravi , vama je loše ali vas ima sve manje i manje .

Losmi

Sada se ozbiljno razmisljam da li da renoviram kucu, mozda se pojavi Vucic da svecano otvori radove.

MM

Najjaci komentar od pre neki dan- sta li vama satvljaju u sendvice kad vam je tako dobro?????? :)))))))

special image