• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi otvaraju veliku fabriku u Novom Sadu

Izvor MONDO/Tanjug

Predstavnici Vlade Srbije i britanske kompanije "Delphi automotive" potpisali su danas, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića, ugovor o podsticajnim sredstvima za nov proizvodni pogon u Novom Sadu.

Ugovor bi trebalo da pokrene proizvodnju autoinstalacija i do kraja naredne godine zaposli 1.000 radnika.

Ugovor su potpisali ministar privrede Željko Sertić i generalni direktor Delphi električni/elektronski sistemi za Evropu, srednji Istok i Afriku Vinsent Fagard.

Taj pogon, koji će proizvoditi delove za vodeće autoproizvođače i, kako je poručeno iz kompanije, blisko će sarađivati sa Delphi pogonima u regionu, kako bi se obezbedila efikasnost i fleksibilnost za kupce.

"Delphi automative PLC" je globalni autodobavljač tehnologija za putnička i komercijalna vozila čije je sedište u Gilingemu u Velikoj Britaniji, a tehničke centre, proizvodne pogone i servise za podršku kupcima ima u 44 zemlje sveta.

Kako je poručeno iz te kompanije, među njenim korisnicima je 25 najvećih svetskih kompanija iz oblasti autoindustrije, a svojim proizvodima Delphi snadbeva 19 od 20 najboljih proizvođača vozila u Evropi.

Pogon će biti izgrađen u objektu nekadašnje fabrike "Neobus" u Novom Sadu.

VUČIĆ: U ŽELEZNICAMA DOBRO, U EPS-u NAJTEŽE

Premijer Aleksandar Vučić uveren je da će Srbija uspešno proći četvrtu i petu reviziju aranžmana s MMF-om, i istakao da je najteži deo posla reforma javnih preduzeća.

"Moramo da promenimo sebe, reformisemo naša javna preduzeća. U Železnicama ide dobro, ali je teško u Srbijagasu, mora da ide brže, ozbiljnije i temeljnije, a u EPS je najteže", ukazao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

On je rekao da je zaključak MMF da je Srbija, i pored mnogih problema, makroekonomski i fiskalno stabilna, ali zele skroz "čistu situaciju".

Problemi srpske ekonomije su razorena preduzeća, reforma javnih preduzeća i racionalizacija državne uprave, rekao je Vučić, ali se radi na rešavanju svih tih problema.

Premijer je rekao i da je do sada rešeno više od sto preduzeća, da je zaštićeno 10, kao i da su najveći problem RTB Bor i Resavica.

Međutim, kako dodaje, ta preduzeća ne mogu da se zatvore, jer bi "istočna Srbija ostala bez posla i budućnosti".

Vučić je kazao da je i juče predstavničima MMF rekao da postoje teški problemi, ali da se traži rešenje za ta preduzeća, što predstavnici te međunarodne institucije vide, ali oni traže "čistu situaciju".

"To su stručni ljudi koji sve vide i zato su 2011. godine pobegli brzinom munje iz Srbije, a danas su ovde već više od godinu dana. MMF ima svoje zahteve, ali tako Srbija postaje bolja i uspešnija zemlja", podvukao je premijer.

Srbija, kako je ukazao, mora da ubrza svoje reforme i da se uhvati u koštac sa problemima, za razliku od onih koji su godinma obmanjivali građane i sve gurali pod tepih.

Komentari 213

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

marko rus

ovaj ulickani sve zivo rasprodao i uskoro ce nam vazduh naplacivati

Goran

Još samo recite koliko para je pljunuto iz budžeta za ove podsticaje, pa da preračunamo pošto izađe jedno radno mesto u ovom aranžmanu.

najljubaznije

Molim predhodne komentatore,koji tako pohvalno pisu,da mi objasne :gde da nabavim vizu za tu bajnu zemlju u kojoj je tako lepo?

special image