• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banka sama produžila kredit, i šta sad?

Izvor mondo.rs

Beograđanin Bobiša Matović našao se u nesvakidašnjem problemu sa kreditom u banci, čak i za srpske pojmove. Banka mu je samoinicijativno produžila ratu kredita, ali i produžila otplatu za još deset godina.

Za refinansiranje kredita koje vam "sredi" banka, a da joj to ni ne tražite, verovatno nije doživeo niko na svetu. Ali, i to se može videti u Srbiji, pokazuje primer Bobiše Matovića iz Beograda, kome je Hipo Alpe Adria banka samoinicijativno produžila rok otplate kredita, uz smanjenje rate, piše "Informer".

Odgovor banke

"Informer je od banke dobio odgovor da su upoznati sa situacijom vezanom za hipotekarni ugovor Matovića i da žale zbog nastale situacije. "Verujemo da u duhu dobre volje možemo da pronađeno kompromis kojim će svi biti zadovoljni. Sa gospodinom Matovićem se vodi aktivna komunikacija od sredine 2015. godine, tako da ga još jednom pozivamo da ovu situaciju rešimo", navode u banci

Naravno, kao i kod svakog refinansiranja, koje se inače smatra olakšicom za klijenta, kredit time poskupljuje, jer u dužem periodu otplate, daje se više novca banci za kamatu.

Muka Matovića je još veća, jer on tvrdi da je mislio da je kredit otplatio, a ostala mu je još gotovo čitava decenija.

Prema priči Matovića, kredit od 25.000 evra su Bobiša i njegov brat uzeli u maju 2005. godine, sa rokom otplate od deset godina i promenljivom ratom kredita. Do aprila 2006. godine otplaćivali su oko 363 evra mesečno, kada im je službenica banke rekla da im je rata zapravo 279 evra.

Za "novu ratu", koju su nastavili da otplaćuju do jula prošle godine, Matovići su mislili da je smanjena zbog pada kamatne stope.

Kada im je sredinom prošle godine javljeno da imaju još deset godina otplate kredita, uputili su prigovor banci. Iz banke je odgovoreno da je došlo do greške, pa je u sistem unet pogrešan, duži, rok otplate kredita.

Od najavljene "ponude rešenja za problem" do danas nije bilo ništa, a Matovići iz straha da ne izgube kuću koja je pod hipotekom, uredno uplaćuju rate.

Do sagovornika u banci koji mu je naveden u dopisu, nije mogao da dođe i pored više pokušaja, pa se sada sprema da se obrati Narodnoj banci, ne bi li tamo našao pravdu..


Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

joker

Mrzim novac

Gnojni Čibulj

Čim se neko zove Bobiša, ne zaslužuje bolje.

Killshot

Ma da, pala mu rata za 100e a on to pripisao padu kamatne stope?! Mislim, definitivno je propust banke u pitanju i morali bi da mu zaračunaju kamatu za period od 10 god. ukoliko to stoji u ugovoru, a ne na 20, ali gde je pamet i zdrav razum koji rezonuje da banka poklanja pare?!

special image