• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Ubedili smo Hačinson, Srbija je prava stvar

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle otvaranja fabrike autodelova Hačinson u Rumi, da Srem može da primi još investicija.

Vučić je rekao da nije bio nimalo lak posao ubediti Hačinson da dođe u Srbiju, budući da su razmišljali i o Makedoniji, Bugarskoj, Turskoj.

Za renomirane proizvođače

Fabrika delova za autoindustriju Hačinson, koja će zaposliti 200 radnika, u Rumi će proizvoditi gumena creva za rashladne uređaje na automobilima i njima će snadbevati renomirane proizvođače poput kompanija Mercedes, Fijat, Suzuki, Reno...

"Srećan sam što ste izabrali Srbiju, jer Srbija jeste najbolje mesto za ulaganje", rekao je Vučić.

On je poručio da lokalnim vlasima u tom delu Srbije da Srem može da primi još fabrika i Stara Pazova, Inđija, Pećinci da treba da se "takmiče" da privuku investitore.

Premijer je zahvalio ambasadorki Francuske, Kristin Moro, na podršci, navodeći da i otvaranje ove fabrike može da znači renesansu francusko-srpskih trgovinskih odnosa.

"Nadam se da trgovinska razmena u naredne dve godine može da dođe do milijardu evra", rekao je Vučić.

On je istakao da je vlada uložila 1,9 miliona evra podsticaja, da je lokalna samouprava dala zemljište i pristupne saobraćajnice i podvukao da to i jeste posao vlasti.

"Srećni smo što će 200 ljudi po ugovoru dobiti posao, mislim da će ih biti i 300, a razgovaramo o tome da se ovde proizvode i creva za gorivo, što bi značilo 400 zaposlenih", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Ruma od januara 2014. do kraja 2015. godine smanjila broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje za 1.375 što je veliki uspeh za tu opštinu.

Komentari 74

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дејан

Фантастично. Са 9000 (девет хиљада) евра субвенције по запосленом, и пошто ће запослени радити за минималац, око 250 евра, значи да су порески обвезници у Србији финансирали овог "гиганта" са око 22 месеца бесплатног рада, ако узмемо у обзир да ће уплаћивати и социјално и здравствено. И ово је без икаквих других поклона (пречистач воде који је овај "гигант" добио на поклон а платили порески обвезници Србије). Велики успех, нема шта. Тако и луди Пера испред продавнице уме да буде газда. Кад троши туђе паре.

Sankili

Da li je moguće, da od ovoliko komentara, samo dva čoveka nisu sendvičari?! Evo i ja ću da se priklonim manjini i da prokomentarišem ... Da li je fabrika krenula sa proizvodnjom, obzirom da već više od 6 meseci traži diplomirane inženjere na odgovornim pozicijama bez kojih rad i sam proizvodni proces nisu mogući? Ovo pitam i konstatujem jer sam lično učestvovala u jednom konkursu i bila pozvana na intervju pre nekoliko meseci, a obzirom da je i nakon tog konkursa otvoren novi, i to više komada, pitam se, šta nije u redu ... ?

SnS Botovi

Kako rade ovi botovi na ovim komentarima svaka cast...Samo "napredno"

special image