• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Milion evra za žensko preduzetništvo

Izvor Tanjug

U Kovačici se danas održava okrugli sto “Žensko preduzetništvo - potencijal za razvoj”, na kojoj će se preduzetnicama obratio i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

 Vučić u Kovačici na tribini o ženskom preduzetništvu Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

 Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Vlada Srbije za podršku ženskom preduzetništvu nameniti milion evra.

On je rekao da će Vlada učetvorostručiti podršku za žensko preduzetništvo, sa 250.000 evra na milion evra i ocenio da će to biti značajna pomoć za početak posla.

Premijer je pozvao preduzetnice da postave najviše moguće ciljeve, a da će ih država podržati koliko može.

Vučić je rekao i da je cilj države da se podstakne preduzetništvo.

On je preduzetnicama sa zakašnjenjem čestitao Dan žena i poželeo im da budu još uspešnije i dominatnije na tržištu rada.

Skup koji je organizovala Privredna komora Srbije, treba da omogući uvid u aktuelno stanje i perspektive ženskog preduzetništva.

Saopšteno je da je Vlada Srbije je u strateškim dokumentima posebnu pažnju posvetila ženskom preduzetništvu i predvidela podsticajne mere i programe, ali da još ne postoji dovoljno razvijena svest o potencijalu i značaju ovog resursa.

Preduzetnice se suočavaju sa izazovima, koji im otežavaju poslovanje, a u čijem prevazilaženju im je neophodna sistemska podrška nadležnih državnih organa i institucija.

Na skupu preduzetnice su predstavile aktuelno stanje i ukazale na perspektive i potencijal ženskog preduzetništva, a među njima su vlasnica i direktorka "D Expres" iz Beograda Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka "Konfekcije Elipsa" iz Kraljeva Božana Pantović, direktorka "22 Pro Femina Zdravčica" iz Užica Rada Joksimović i vlasnica i direktorka "Živino produkt" iz Pančeva.

Vučića je ispred Sportskog centra "Relaks", u kojem se održavao skup, dočekao veliki broj građana, koje je premijer u kratkom razgovoru pozvao da na predstojećim izborima glasaju da Srbija ide u budućnost.

On im je rekao i da ne obećava da će im biti lako, ali da je to jedini put da Srbija krene u budućnost.

"Siguran sam da uz vašu borbenost, marljivost i rad, možemo da promenimo Srbiju i učinimo je boljom, ali to neće pasti s neba", rekao je Vučić dodajući da je siguran da će građani posle izbora biti zadovoljniji.

Premijer je poručio građanima Kovačice da želi da Srbi i Slovaci u tom gradu žive u miru i slozi, i da među njima nema nikakvih razlika.

Komentari 148

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

iz sljivika

Diskriminacija.

Jasmina

Ovo su sjajne vesti za sve zene koje zele da pokrenu soptveni biznis! Prava prilika da svoju ideju sprovedu u delo..

Helena

Podrska rodnoj ravnopravnosti i ekonomsko osnazivanje zena kroz kreiranje radnih mesta ima za cilj da podstice i pruzi pomoc zenama preduzetnicama da promene svoj zivot i da postanu pozitivan primer i drugim zenama u svojim zajednicama.

special image