• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani obućari traže radnice u Šapcu

Izvor Beta

Italijanska firma Tiesse, koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetne obuće u pet zemalja sveta, predstavila je danas svoj plan poslovanja i otvaranja nove firme u Šapcu.

Tom prilikom, predstavnik firme Jon Magda razgovarao je sa nezaposlenim Šapčankama koje su ciljna grupa za zapošljavanje u njihovoj firmi.

Biro za nezapošljavanje?

Violeta Šestić, saradnica za privedu u Kabinetu gradonačelnika Šapca, dodaje da je Gradska uprava krajem prošlog meseca dobila informaciju da je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje više od 130 žena, profila-obućari i kožni galanteristi. "Kada smo kontaktirali Nacionalnu službu za zapošljavanje, tražeći da obaveste nezaposlene žene o današnjem razgovoru sa poslodavcem i mogućnošću za zaposlenje, odbili su da ih pozovu. Gradska uprava je, naravno, našla način da kontaktira žene koje su došle danas na razgovor za posao, jer je nama važno da se u našem Šapcu zaposli što više ljudi", ukazala je Violeta Šestić.

Jon Magda, predstavnik firme, kaže da firma ima centralu u Italiji u Trevisu. On je istakao da su obišli celu Srbiju kako bi našli najbolju lokaciju za novu fabriku, a našli su je u okolini Šapca.

"Danas razgovaramo sa nezaposlenim ženama iz Šapca, kako bi utvrdili koliko je žena koje mogu odmah da počnu da rade. Radićemo i obuku od mesec ili dva za novozaposlene. U prvoj fazi je u planu zapošljavanje 150 žena u tri smene, a u drugoj fazi i postavljanje linije za montažu. Tako će iz Šapca izaći najkvalitetniji primerci obuće. Trenutno proizvodimo obuću u Indiji, Bugarskoj i Italiji, a proizvede se više od milion pari obuće godišnje", naveo je Jon Magda.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je da je cilj odgovorne lokalne samouprave da sugrađanima obezbedi radna mesta.

"Trudimo se da velikom broju žena omogućimo da se zaposle tamo gde najbolje mogu da pokažu svoje potencijale. Želimo da u našem Šapcu svako nađe zaposlenje, a da oni koji rade, zarade više. Italijanska kompanija je došla u Šabac sa namerom da otvori fabriku koja će se baviti proizvodnjom obuće, a sa idejom da zapoli 150 žena. Žene su stub društva i važno je da budu ekonomski nezavisne. Grad Šabac je na raspolaganju svakom investitoru koji želi da radi u našem gradu, ali i našim sugrađanima kojima ćemo obezbediti obuke, kako bi postali konkuretniji na tržištu rada", rekao je Zelenović.

Grad Šabac poziva nezaposlene žene sa iskustvom u šivenju obuće, da u subotu 9. aprila u 9 sati, dođu u Centar za stručno usavršavanje na Letnjikovcu, kako bi sa predstavnicima italijanske firme razgovarale o mogućem zapošljavanju u novoj fabrici u Šapcu.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tofana Danojlic

POTREBAN MI JE POSAO , IMAM 55god. SSS .MOLIM ZA ODGOVOR

Bosnic Zaklina

Volela bi da znam kad je i dali ce opet izaci konkurs za rad u firmi Tiesse??

Nenad

@Bosnic Zaklina Ne brinite, posle izbora se ta firma neće ni pominjati....

special image