• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić obišao gradilište "Mei Ta" U Obrenovcu

Izvor Tanjug

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji kinesko-francuske fabrike "Mei Ta" za proizvodnju delova za automobile i motore u Obrenovcu, koja bi trebalo da zaposli 1.400 radnika.


Vučić je gradilište investicije vredne 60 miliona evra obišao sa ministrom privrede Željkom Sertićem, gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i predstavnici kompanije.

Rok za završetak radova, za koje je kamen temeljac postavljen 2. aprila ove godine, je juli 2017, a izvodi ih Energogrup.

Objekat će se prostirati na 40.295 kvadratnih metara i nalazi se u Industrijskoj zoni na prostoru nekadašnje fabrike Prva iskra u Bariču kod Obrenovca.

Nova fabrika će proizvoditi blokove i nosače motora, turbopunjače i druge delove za poznate automobilske brendove poput Renoa, Forda, Be-em-vea i Dajmlera.

U prvoj fazi, do kraja 2018, planirana je investicija u pogon livnice i mašinske obrade u iznosu oko 40 miliona evra, dok je u drugoj, do kraja 2022, planirana investicija od 20 miliona evra u proširenje postojećeg pogona i u distributivni centar koji bi snabdevao tržište Evrope i Severne Amerike.

Memorandum o razumevanju o investiranju kineske Mei Ta grupe u izgradnju pogona u Obrenovcu potpisan je novembra 2014. u Vladi Srbije,

Mei Ta grupa ima fabrike u Francuskoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Kini i Indiji.

Komentari 67

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aca

1400 porodica će biti obezbeđeno

aca

Premijer sve što je obećao polako, ali sigurno počinje da ostvaruje

Hana

Zelja se gradi ispocetka i otvaraja se uskoro jos radnih mesta.

special image