• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O šteti građana od Koridora 11 odlučuje Komisija

Izvor Tanjug

Koridori Srbije i azerbejdžanska kompanija Azvirt, glavni izvođač radova na deonici Koridora 11 od Ljiga do Preljine, formirali su komisiju kako bi rešili otvorena pitanja vezano za štetu koju su pretrpeli meštanima.

"Zadatak komisije je da utvrdi i iznađe efikasna rešenja u prevazilaženju svih spornih pitanja sa meštanima koji su pretrpeli štetu tokom izgradnje auto puta Ljig - Preljina, a koja su nastala usled izvođenja neophodnih građevinskih radova na deonici dugoj 40 kilometara", stoji u saopštenju Koridora Srbije, inače investitora.

Info-punkt za odštetu

U skladu sa tim, otvoren je i poseban informativni punkt na mestu izvođenja radova u Takovu, gde će vlasnici zemljišta moći da prijave pretrpelu štetu i informišu se o statusu svog zahteva kod članova komisije sastavljene od predstavnika Koridora Srbije i predstavnika Azvirta, kao i njihovih pravnih zastupnika.

Prioritet svih učesnika na izgradnji je, kako je navedeno, uspešan završetak projekta, zbog čega je obaveza komisije da na konstruktivan način, uz strogo poštovanje zakonskih procedura, obezbedi uzajamno korisna rešenja za sve.

"Imajući u vidu činjenicu da Koridori Srbije u ovom projektu imaju kredibilnog partnera Azvirt koja je tokom njegove realizacije, u skladu sa međunarodnim standardima, do sada ispoštovala sve definisane rokove i ugovorene obaveze, uvereni smo da ćemo zajedno, kroz formiranu komisiju, rešiti sva otvorena pitanja sa meštanima", piše u saopštenju.

Godinu dana nakon završetka radova Azvirt će nastaviti da se bavi uklanjanjem nedostataka.

Dobra saradnja između investitora, izvođača i nadležnih institucija dovešće do prevazilaženja svih teškoća koja se, kako piše, neminovno javljaju tokom realizacije kompleksnih građevinskih poduhvata kao što je izgradnja autoputa, piše u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image