• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmanje 200 miliona evra za prugu Beograd-Niš

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas da su počeli razgovori o modernizaciji pruge Beograd - Niš i da je za to potrebno najmanje 200 miliona evra.

  "To je strateški koridor i nadam se da cemo napraviti dogovor kako da to finansiramo, nije jednostavno, najmanje 200 miliona evra je modernizacija te pruge. Danas na toj relaciji putujete pet sati što je nedopustivo", rekla je Mihajlovic za Pink.

Ona je dodala da se vec dve godine uveliko ulaže u putnu železnicku infrastrukturu, te da od juce funkcioniše tunel koji se na pruzi Beograd-Bar obrušio prošle nedelje.

“Ali to nije dovoljno, ta pruga cela mora da se modernizuje”, rekla je Zorana Mihajlovic navodeci da to nije samo pitanje turizma i putnickog saobracaja nego je pitanje ekonomije.

Mihajlovic je navela da zbog toga što se dugo nije ulagalo nedostaje i znanje, kako za projektovanje tako i za izvodenje radova.

Ministarka je iznela podatak da postoji 400 kilometara pruga u Srbiji koje se ne koriste od 1992, da su zarasle u korov, dok Železnice za to placaju odredene poreze i doprinose.

"To cemo zatvoriti i automatski cemo smanjiti troškove, regulisace se istorijski dugovi izmedu Železnica i EPS-a, smanjice se broj ljudii, oni koji nisu potrebni železnicama, a s druge strane investicije u Železnicama Srbije iznose tri milijarde evra, to je ogroman novac", istakla je ona.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zmaj

Sta je to za Vucka?

special image