• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Žeželjev most gotov do kraja 2017.

Izvor Tanjug

Gradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine, rečeno je danas tokom obilaska radova na tom mostu.

Radove su obišli ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i evropska komesarka za transport Violeta Bulc.

Ministarka Mihajlović je rekla da se nada da će veoma brzo, već krajem sledeće godine most biti otvoren za železnički saobraćaj, a potom i za drumski.

"Nadam se da ćemo krajem sledeće godine u prisustvu komesarke Bulc otvoriti most za železnički, pa onda i za drumski saobraćaj", rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je istakla da je u prethodnom periodu falilo više saradnje između grada Novog Sada, pokrajine i Republike na realizaciji tog projekta, ali da je sada situacija mnogo bolja i da je komunikacija svakodnevna.

Zadovoljna i evropska komesarka

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc kazala je da je zadovoljna slikom koju je videla na gradilištu. Prema njenim rečima, Evropska unija ohrabruje investicije u infrastrukturu, jer se na taj način povezuju ljudi, roba i prostor. "EU je učestvovala u izgradnji Mosta slobode i učestvuje u izgradnji Žeželjevog mosta, jer ih smatra vitalnim koridorom važnim i za Evropsku uniju i za Balkan", rekla je Bulc.

Ministarka je naglasila da je u prethodne dve godine Grad Novi Sad bio taj koji je inicirao pokretanje radova na mostu.

Mihajlović je podsetila da je pre izvesnog vremena na sastanku u Beogradu dogovoreno da se formira radna grupa koja će raditi na kapitalnim projektima među kojima je i izgradnja mosta i izgradnja fruškogorskog koridora.

"Nadam se da će koliko je moguće brzo ići realizacija fruškogorskog kridora, već je u toku priprema dokumentacije, razgovara se o izvorima finansiranja i verujem da će u koliko je god moguće kratkom roku svi ovi kamioni i građevinske mašine ići fruškogorskim koridorom", istakla je Mihajlović.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da nije zadovoljan načinom na koji je ceo projekat vođen od samog početka izgradnje Žeželjevog mosta istakavši da veruje da će dolazak evropske komesarke za transport Violete Bulc značiti veliki preokret u načinu i brzini realizacije tog značajnog projekta.

Mirović je naglasio da je Pokrajina potpuno spremna da finansijski isprati tempo radova na izgradnji mosta i odgovori obavezama koje ima.

"Izgradnja se poprilično odužila i nadam se da ćemo do kraja sledeće godine imati nov Žeželjev most koji je od izuzetnog značaja i uređene pristupne saobraćajnice što je nova faza u celom projektu koja tek treba da započne", rekao je Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je Grad Novi Sad do sada učinio sve da izgradnja mosta ide planiranim tokom i da će to činiti i ubuduće, kako bi most bio izgrađen u što kraćem roku.

"Kao Novosađanin mogu da kažem da smo svi veoma nestrpljivi da vidimo kraj ovom projektu. Mislim da smo pokazali visok nivo tolerancije i sa pravom očekujemo da most bude završen u što kraćem roku", rekao je Vučević.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Pita plavuša sa jedne strane žeželjevog mosta, drugu plavušu koja je na drugoj strani: kako da predjem na drugu stranu? A ova joj odgovara: b*dalo, pa već si na drugoj strani!

Seljancica sa Klise

Ma da li ce tome konacno doci kraj... amin!

special image