• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove akcize na cigarete - cene kao u EU?!

Izvor MONDO/Tanjug

Ministarstvo finansija priprema akcizni kalendar za cigarete od 2017. do 2020, kako bi akcize na cigarete u Srbiji bile usklađene sa onima u Evropskoj uniji.



Kako je receno u tom ministarstvu, u narednom periodu znace se tacan iznos akciza na cigarete, koje bi trebalo da se primenjuju u 2017. godini.

U Ministarstvu finasija su naglasili da se u ovom momentu još uvek razmatra da li ce se izmene Zakona o akcizama, odnositi i na alkoholna pica.

Kako su naveli, povecanje akciza na alkoholna pica, trebalo bi da bude postepeno, do postizanja minimalnog nivoa predvidenog standardima EU, odnosno do sticanja statusa punopravnog clanstva Srbije u EU.

"U narednom periodu, plan je da se izvrše i izmene koje se odnose na oporezivanje akcizom alkoholnih pica u skladu sa standardima EU, jer su postojeca zakonska rešenja, koja ureduju njihovo oporezivanje uredena na drugaciji nacin u odnosu na onaj koji predvida standard EU, zbog cega je neophodno opredeliti optimalan rok u kojem bi se predmetna rešenja adekvatno implementirala, a narocito zato što bi to moglo da ima efekte na budžetske prihode", kažu u Ministarstvu finasija.

Nepušaci nikada nisu imali izbor

Pušaci u Srbiji popuše petinu plate, a ubuduce...

Komentari 109

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Voleo bih da poskupi žestina tako da ću sve zalihe rakije da prodam na crno!

AirFrance

Kao zakleti neprijatelj pusaca i cigareta,ipak cu stati u odbranu istih.Meni jako smeta dim i gusi me.Ali,ja volim cokoladu,krem,pa i to nije potreba?Volim i internet ali i to nije potreba,kao i telefon,voce,auto itd.Shvatite,idu na istrebljenje i to ne Vucic,ne.Nemci i zapad nastavljaju Hitlerov plan ali podmuklo i vestije.Plata,ako je neko ima,je 200e a troskovi 500e.Srbi,manite Vucica,Tomu,Tadica i ostale,sve to zapad radi i drnda nas dok ne poludimo a onda ce da nas lece njihove farmaceutske kompanije!Pozdrav svima,Bog vidi i nece dati tek tako nas narod.

Nikola

Poskupljuje putarina. Pa zar ih nije sramota? U Madjarskoj i Austriji putarina kosta 10€ za 10 dana. Vozis se do mile volje kuda god hoces. Kod nas do Nisa i nazad 15€. Covece pritom ne moze da se poredi kvalitet puteva. I ko je ovde lud? Dokle bre vise da otimate od naroda?

special image