• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali: Blok A i Savada odlično napreduju

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji novobeogradskih stambeno-poslovnih kompleksa Blok A i Savada u okviru kojih će osim stambenog dela, biti izgrađena i šoping zona i poslovne zgrade.

Kako je rekao tokom posete, pre tri godine kada je došla nova gradska vlast, obećano je da će Beograd biti "grad sa gradilištima i kranovima", a sada je to obećanje ispunjeno.

Na oba gradilišta grade, istakao je on, domaći investitori a vrednost njihovih ulaganja je preko 130 miliona dinara.

"Ovo je dokaz da su i strani i domaći investitori na istom zadatku da ovaj grad učinimo boljim i lepšim", naveo je Mali.

U Beogradu se trenutno gradi, kaže on, na više od 500 gradilišta gde se zapošljavaju domaći radnici.

"To je prava slika kakvu želimo da nastavimo i u budućnosti", prokomentarisao je on.

On je podsetio i da se povećala efikasnost izdavanja dozvola u Beogradu, te da će se ta praksa nastaviti i da će u Beogradu iz godine u godinu biti sve više gradilišta.

"Naš domaći zadatak je da održavamo trend bude porasta broja građevinskih dozvola, u broju gradilišta koja imamo u gradu, da zapošljavamo naše ljude, naše građevinske kompanije, da pokrećemo građevinsku industriju i privredu napred i da sređujemo naš grad", zaključio je.

Izgradnja celokupnog kompleksa Bloka A podeljen je u četiri faze, a trenutno je u toku treća faza radova.

Po završetku gradnje, Blok A će imati ukupno 140.000 kvadrata podeljenih na stambeni deo, šoping zonu i poslovne zgrade.

U fasadu i unutrašnjost stanova su ugrađeni ekološki materijali.

Što se kompleksa Savada tiče, on je trenutno u drugoj fazi radova, a kraj gradnje se očekuje za 2017 godinu.

Tu je upotrebom materijala i tehnoloških rešenja postignuta visoka energetska efikasnost pa će budući stanari imati mogućnost uštede toplotne energije zahvaljući posebnom merenju za svaki stan.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

gradjanin pokorni

Tako je metle i kante í očístite, okrečite Beograd.

Милан

Е, да ми неко појасни ову вест. Прво "на уложених 130 милиона динара" - у шта је уложен тај новац, ваљда је реч о 130 милиона евра. Друго, на 130 милиона евра чиста зарада је око 100 милиона и шта је ту похвално - то што неко пуни џепове, што се граде станови за "буржује" (а где су обећани станови од 300 евра по метру квадратном). Чиме се још хвали (осим туђом и својом зарадом и прескупим становима) - тиме што је Београд град са градилиштима и крановима - откада је то за похвалу - ваљда треба да буде град паркова. Да се питам, забранио бих сваку даљу градњу у Београду - па Нови Београд је већ пренатрпан и без ових блокова. Петком поподне у булеварима са по три траке формирају се километарске колоне, шта је ту похвално. Ко је овде луд.

Živanko

Sigurno i odatle skuplja kajmak, čim je tako zadovoljan.

special image