• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posao za sestre i lekare

Ministarstvo zdravlja saopštilo je u četvrtak da je odobrilo zaposlenje 200 doktora medicine i 800 medicinskih sestara-tehničara na nova radna mesta u zdravstvenim ustanovama.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je u četvrtak da je odobrilo zaposlenje 200 doktora medicine i 800 medicinskih sestara-tehničara na nova radna mesta u zdravstvenim ustanovama.

U domovima zdravlja sa sedištem u opštinama sa malom gustinom naseljenosti zaposliće se 67 doktora medicine i 10 medicinskih sestara-tehničara, za službe opšte medicine i hitnu medicinsku pomoć, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u bolnicama će se zaposliti 89 doktora medicine i 463 medicinske sestre-tehničara i to u prijemno-urgentnim odeljenjima, anesteziologiji sa reanimatologijom, radiološkoj, biohemijskoj i patološkoj dijagnostici, uključujući i medicinske sestre i tehničare angažovane na poslovima nege bolesnika.

U bolničkim ustanovama (klinikama, institutima, kliničko-bolničkim centrima) zaposliće se 44 doktora medicine i 327 medicinskih sestara-tehničara u prijemno-urgentnim odeljenjima, anesteziologiji sa reanimatologijom, radiološkoj, biohemijskoj i patološkoj dijagnostici, uključujući i medicinske sestre i tehničare angažovane na poslovima nege bolesnika.

Pojedinačne oglase raspisaće zdravstvene ustanove kojima je odobreno zaposlenje novih radnika. Zainteresovani kandidati podnosiće prijave zdravstvenim ustanovama u kojima žele da zasnuju radni odnos.

Zdravstvene ustanove dužne su da raspišu oglase u sredstvima javnog informisanja najdalje do 30. juna 2008. godine, kao i da rok za prijavu kandidata bude 15 dana od dana raspisivanja oglasa.

Ministarstvo navodi da je odobrenje novih zapošljavanja nastavak sprovodenja strategije smanjenja nezaposlenosti čiji je cilj da se nezaposlenost u sistemu zdravstvene zastite prepolovi do kraja 2010.
godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image