• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samoproglašeno Kosovo: Bojkot srpskih proizvoda

Izvor MONDO/Tanjug

Na društvenim mrežama i prištinskim veb sajtovima poslednjih dana su sve primetniji pozivi na bojkot srpskih proizvoda, a građanima se poručuje da ne kupuju proizvode čiji bar-kod počinje sa 8 60.

 Samoproglašeno Kosovo: Poziv na bojkot srpskih proizvoda na društvenim mrežama Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek
Ako imate kartice: Samousluga u Danskoj podrazumeva i samonaplaćivanje
Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Dok kampanja protiv uvoza robe iz centralne Srbije sve više jača na Kosovu, vrednost uvoza na Kosovo iz Srbije je svake godine sve veća, a anketa sprovedena u Prištini pokazala je da građani za ogroman uvoz i simboličan izvoz u Srbiju okrivljuju i vladu i same sebe.

Opozicione stranke suprotstavljaju se uvozu robe iz centralne Srbije na Kosovo, a među njima je najglasniji pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, koji je svojevremeno pokrenuo akciju bojkota robe iz Srbije sa parolom "Voli tvoje", a nije se ustručavala ni od radikalnih akcija poput prevrtanja kamiona sa srpskom robom.

Aljbin Kurti "najtolerantniji"

List "Naša borba" nagradio je 1997. godine Aljbina Kurtija nagradom za toleranciju, ali on tada nije došao u Beograd da je primi.

"Smatramo da je embargo trebalo da bude uveden. Bojkot je jedan u potpunosti racionalan odgovor na agresivnu politiku Srbije prema Kosovu, naročito u poslednjih pet godina. To bi trebalo da bude samo jedan korak u uspostavljanju reciprociteta", rekao je Driton Kauši, poslanik Samoopredeljenja.

Iz Privredne komore Kosova poručuju da embargo ne ide u prilog ekonomskoj saradnji u regionu, a ni Berlinskom procesu.

"Po mom mišljenju i ta reč reciprocitet, kao i bojkot, jednostavno pripadaju prošlosti. Sada je vreme da radimo na tome da imamo otvoreno tržište i da se radi na jačanju javnog mnenja, kako bi ljudi sami odlučivali šta će kupiti", rekao je predsednik Privredne komore Kosova Safet Grđaliu.

U Vladi Kosova ne postoji raspoloženje za dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom, koje bi se dogodilo posle uvođenja trgovinskog embarga nad robom centralne Srbije.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bombon

Pa nek bojkotuju. Njihovi jedini proizvodi neće moći da se doručkuju, ručaju ili večeraju. Dakle kontrola na "granici", da ne mogu s Kosova ti njihovi proizvodi izaći i trovati ljude po Srbiji i šire. Onda će se videti ta njihova ekonomska snaga i moć bojkota. Nudiće kilo belog za neku srpsku voćkucu ili konzervicu... Nek bojkotuju i u nabavke da idu preko Albanije...

Мишко

Хахаха....па шта им онда преостаје да поједу?

We

@Мишко Ne brini imaju Siptari koliko hoces i ti u Srbiji jedes 90% iz uvoza..

special image