• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smederevci odahnuli: Namet samo za čelik iz Kine

Izvor Tanjug

U Železari Smederevo mogu da odahnu, antidamping mere koje je Evropska komisija uvela prošle nedelje na određene čelične proizvode odnose se isključivo na uvoz iz Kine i Tajavana, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Odgovarajući na pitanje agencije da li će tim merama u nekoj meri biti pogođena i srpska železara u Smederevu, koja je u vlasništvu kineske kompanije Hestil, u Evropskoj komisiji napominju da se mere odnose isključivo na uvoz iz zemlje porekla proizvoda.

"Ove antidamping mere odnose se isključivo na uzvoz iz Kine i Tajvana", potvrđeno je agenciji u Evropskoj komisiji.

Evropska komisija je uvela antidamping carinu na uvoz određenih cevi od nerđajućeg čelika i cevi za tupo zavarivanje okova, poreklom iz Kine i Tajavana.

U Uredbi o sprovođenju Evropske komisije 2017/141 od 26. januara 2017. godine navodi se da se nove carinske stope primenjuju isključivo na uvoz "navedenih proizvoda poreklom iz određenih zemalja koje proizvode određeni pravni subjekti".

"Na uvoz predmetnog proizvoda koji proizvodi bilo koje društvo koje nije izričito navedeno u izvršnom delu ove Uredbe, uključujući subjekte koji su povezani s izričito navedenim subjektima, trebalo bi primjenjivati stopu nadoknade koja se primjenjuje na 'sva ostala društva'. Taj uvoz ne bi trebalo da podleže nikakvom drugom antidamping nametu", navodi se u zvaničnom dokumentu Evropske komisije kojim se regulišu nove carinske stope za uvoz određenih čeličnih proizvoda iz Kine i Tajvana.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image