• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zorana Mihajlović ponovo Reformator godine

Izvor Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, dobitnik je ovogodišnje nagrade Reformator 2016, koju je danas dodelila Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) z

Mihajlović, koja je nagradu za reformatora godine dobila i za 2014. godinu, istakla je da je za decenijske reforme veoma zaslužan tim koji vodi, a sa kojim je svakodnevno radila kako bi Srbija održala korak sa zemljama iz okruženja.

"Reformator za decenijske reforme jeste tim fantastičnih ljudi, odličnih stručnjaka, tim posvećenih, odgovornih i strastvenih ljudi sa kojima radim. I za to im hvala”, poručila je Mihajlovićeva, navodeći da bez njenog tima ne bi bilo moguće videti Srbiju u top 10 reformatora sveta", a Srbija to danas jeste.

Laureati

Nagrade NALED-a dobili su i direktor APR-a Zvonko Obradović (Priznanje za doprinos unapređenju poslovnog okruženja), Grad Subotica (Specijalno priznanje za najbrže izdavanje elektronskih građevinskih dozvola), Malo Crniće (Priznanje za najbrže izdavanje elektronskih građevinskih dozvola među opštinskim upravama), Brus (najveći napredak u odnosu na prvobitno stanje u izdavanju elektronskih građevinskih dozvola). Priznanje za izveštavanje o ekonomiji dobili su Tamara Tankosić (RTS), Tatjana Spalević ( PINK), Borislav Despotović (RTV).

Pre dve godine, podsetila je, Srbija je na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu dobijanja građevinskih dozvola bila na gotovo poslednjem, 186. mestu. A danas je, zahvaljujući zajedničkom radu, po tom kriterijumu skočila na 36. poziciju.

"Za manje od dve godine pretekli smo 150 zemalja sveta", istakla je Mihajlovićeva, i zahvalila NALED-u, kao pouzdanom partneru Ministarstva u sprovođenju reformi.

Ona je zahvalila i ambasadorima SAD, Velike Britanije, Švajcarske i EU na nesebičnoj pomoći u prenošenju znanja i iskustva koji su omogućili da Srbija brže napreduje.

"Hvala vam što vam nikada nije bilo teško da nas ohrabrite i pomognete nam. Iskreno verujem da biznis 'isto kao i religija' ima moć da promeni svet. Mi menjamo ambijent, menjamo svoju zemlju, menjamo svet za sve one koji dolaze, za buduće generacije prema kojima imamo dužnost i obavezu da im ostavimo razvijeno i moderno društvo", rekla je ona.

Potpredsednica Mihajlović je sa prisutnima podelila i lični utisak o tome kako je jutros svom 14-godišnjem sinu objašnjavala o kakvom je priznanju reč.

"Rekla sam mu da se Srbija razvija onom brzinom kojom otvara nova radna mesta, a da bi toga bilo, mora biti i investicija, novih fabrika. A za to su potrebne građevinske dozvole, na koje se danas u proseku čeka pet dana, a nekad se čekalo po nekoliko godina. Rekla sam mu da smo, od zemlje na začelju u svetu, radom stigli u prvih 10 zemalja po sprovedenim reformama", navodi ona.

On je, prenosi Mihajlovićeva, između pogleda u "plaj štejšen" i igrice, kratko rekao "Ekstra! Nastavi dok Srbija ne bude prva!"

"Zbog njega i svih generacija, mi ćemo nastaviti dok ne budemo najbolji. A vas sve pozivam da budete uz nas, da pomognete da što brže stignemo na mesto najboljeg", zaključila je Mihajlović.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Živanko

Zorana Mihajlović je lažljiva i pokvarena.

zeks

Ako je Zorana reformatorka godine sta je Vucic?Orator godine?

SRB

@zeks NATO-PROMOTER!

special image