• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić i Matijević bi, ipak, da kupe PKB?

Izvor mondo.rs

Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević ipak su zainteresovani za kupovinu Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), piše "Politika."



Pozivajući se na nezvanična saznanja ovaj beogradski dnevnik piše, da su Kostić i Matijević poslali pismo o namerama, uprkos tome što su najavljivali da odustaju od trke za najveći poljoprivredni kombinat u Srbiji.

Matijević je, podseća se, nedavno rekao da će konkurisati za kupovinu samo u slučaju da strani konkurenti odustanu - jer obojica tvrdila da nemaju šanse protiv arapskih i kineskih kompanija.

Među inostranim potencijalnim investitorima prijavile su se kompanije iz Kine, Singapura i Velike Britanije. Iako se očekivalo „Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za sada nije pokazala zainteresovanost, što ne značio da ne može da konkuriše kada javni poziv bude zvanično raspisan.

PKB sad neće ni Al Dahra?

Ministarstvo privrede objavilo je juče da će sredinom ove nedelje saopštiti više detalja u vezi sa zainteresovanošću za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograd.

Interesovanje stranih investitora je, kako tvrde, veliko, ali ovo ministarstvo još ne izlazi sa informacijom koliko je tačno pisama o zainteresovanosti stiglo do 17. februara, kada je bio poslednji rok za podnošenje prijava.

Objavljen poziv za privatizaciju PKB-a


U Ministarstvu privrede očekuju da će na osnovu prispelih ponuda biti određen model prodaje ovog kombinata. Ranije je najavljeno da će takva odluka biti doneta do juna ove godin.

Izbor modela privatizacije zavisiče najviše od ponude koju će investitori staviti na sto, od cene koju nude, modelu privatizacije, investicionom programu kao i okvirnom planu poslovanja i broju radnika koje bi uposlili.

Srbija se, inače u memorandumu sa MMF-om obavezala da će ove godine ponovo raspisati tender za privatizaciju PKB.
Poznavaoci ipak tvrde da se sve do okončanja ove procedure ne može ozbiljno govoriti da li će pokušaj privatizacije ovog puta biti uspešan.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoccc

Pa i ja bih kupio ....recimo dajem 2,9 eura ! To je vise nego sto je Kole kupio seceranu u Crvenki za 1 marku !

Dule

zAŠTO SE UOPŠTE PRODAJE PKB?Prodajte nešto od čega nema koristi a ovo uz dobar menadžment može da hrani Beograd i ne samo Beograd.BA*RO NAPREDNA.

PETAR .

Sigurno su spremili po TRI Dolara . ( SECERANE)

special image