• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štragbagu i Deripaski Đuraškovićev PZP Beograd

Izvor Tanjug

Austrijska kompanija Štrabag, čiji je suvlasnik ruski tajkun Oleg Deripaska, kupila je za 520 miliona dinara Preduzeće za puteve Beograd", koje je oduzeto biznismenu Milu Đuraškoviću.

To preduzeće je nakon oduziomanja vlasniku, stavljeno na spisak preduzeća u restrukturiranju, a na javni poziv Agencije za licenciranje stečajnih upravnika javilo se deset zainteresovanih, ali su samo tri kompanije uplatile i depozit, pišu beogradske "Večernje novosti".

Pored Štrabaga, u trku za beogradskog putara ušli su još i PZP Požarevac i Kopernikus.

I pored tri zainteresovana kupca, Preduzeću za puteve Beograd nije značajno skočila cena, pa su Austrijanci firmu kupili za 520 miliona dinara, odnosno za 14 miliona više od početne cene.

PZP Beograd je, navodi beogradski dnevnik, jedna od bivših firmi Mila Đuraškovića, vlasnika Nibens grupe, koji je osuđen zbog malverzacija i utaje poreza, a pred kraj 2011. godine vraćena je državi i stavljena na spisak preduzeća u restrukturiranju.

Štrabag, inače, već poseduje nekoliko srpskih putarskih preduzeća - Vojvodinaput iz Pančeva, Puteve Čačak i PZP Zaječar.

"Novosti" navode činjenicu da je Štrabag neposredno posle kupovine tri putarska preduzeća u Pančevu, Čačku i Zaječaru otpustio 60 odsto zaposlenih, napominjući da je u PZP Beograd trenutno angažovano 310 radnika po ugovoru o delu.

Kompanija Štrabag u Srbiji gradi i prvu robnu kuću Ikea, kao i pristupne saobraćajnice do Stanice Prokop, a angažovana je i na još nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, dodaju "Novosti".

Reč je o jednoj od vodećih kompanija za izgradnju puteva u srednjoj i istočnoj Evropi, a jedan od tri najveća vlasnika Štrabaga je ruski oligarh Oleg Deripaska, odnosno njegova firma Rasperia trading, navodi beogradski list.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pp

znaci nastavljaju sa totalnim unistenjem domacih firmi putarskih,

Prvi Do Drugog

E usrecili ste sa Deripaskom..U CG kupio aluminski kombinat i unistio ga a CG dobila spor protiv njega u Strazburu. Nadjite klip gdje mu Putin naredjuje da potpise jer je dao otkaze velikom broju radnika u Rusiji.

srb

@Prvi Do Drugog kakvi potezi. taj mijo se druzio sa zeljkom i pecom i direktorom kk.pre neko vece.sad se deli plen pa su se malo posvadjali.pred izbore.

special image