Ekonomija

"Problema u snabdevanju NEMA, a NI POTREBE za zalihama!"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Problema u snabdevanju robom široke potrošnje nema, kao ni razloga za stvaranje bilo kakvih zaliha za bilo koji artikal koji se nalazi u maloprodajama.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

To je poručeno posle sastanka ministra trgovine Rasima Ljajića sa predstavnicima Privredne komore Srbije i nacionalnih trgovinskih lanaca.

U izjavi za Tanjug predsednik grupacije trgovina prehrambenom robom Privredne komore Srbije Obrad Popović rekao je da je popunjenost rafova redovna, kao i da je stanje zaliha u magacinima maloprodajnih objekata na redovnom nivou.

"Ne postoji nikakvih problema u snabdevanju po bilo kom osnovu i u bilo kom maloprodajnom sistemu", rekao je on.

On je dodao da lanci snabdevanja od dobavljača ka trgovinama funkcionišu normalno, pa da nema razloga za stvaranje bilo kakvih dodatnih i posebnih zaliha za bilo koji artikal koji se nalazi u prodavnicama robe široke potrošnje.

Situacija oko snabdevanja robom široke potrošnje će i dalje biti praćena svakodnevno, informacije će biti razmenjivanje preko PKS, a sledeći sastanak sa istim učesnicima biće održan sledeće nedelje.

MONDO je posetio danas jedan hipermarket u Beogradu i naš reporter je zatekao gotovo prazne rafove. Ovo, istina, nije slika u svim prodavnicama u kojima se prodaju osnovne životne namirnice.