Ekonomija

PENZIJE I VIKENDOM, naredila NBS

Izvor mondo.rs

Narodna banka Srbije (NBS) dala je danas instrukciju bankama i Pošti da isplaćuju penzije i tokom narednog vikenda, kako bi mogli da ih za najstarije podignu njihovi najbliži.

"U cilju omogućavanja isplate gotovog novca primljenog po osnovu penzija našim najstarijim sugrađanima NBS je uputila instrukciju bankama da obezbede rad svojih filijala i ekspozitura i tokom narednog vikenda, sutra i prekosutra, sa radnim vremenom kao i proteklih radnih dana", saopštila je NBS.

Banke će takođe nastaviti kontaktiranje korisnika u vezi sa načinom isplate penzija za koji su se opredelili - da li žele da ih u njihovo ime podignu ovlašžene osobe, ili da ih donese poštar ili nijedno od navedenog (jer imaju platne kartice).

Kako bi se aktivnosti banaka na isplati penzija tokom vikenda podržale i JP Pošta Srbije obezbediće rad svojih poslovnih jedinica i zaposlenih u tom periodu.

Najstariji građani u Srbiij, oni sa 65 godina života (u gradovima) i 75 godina (u malim mestima), odlukom Vlade Srbije radi očuvanja njihovog zdravlja u vreme pandemije, od 18. marta ne mogu da napuštaju domove, osim nedeljom od 4 do 7.