Ekonomija

JEDNA OD NAJBOGATIJIH KOMPANIJA OTPUŠTA 18.000 LJUDI! Hteli da PREĆUTE talas otkaza, oglasio se direktor - "MORAMO"!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Kompanija "Amazon" otpušta 18.000 radnika, potvrdio je direktor Endi Džesi i naglasio da nije planirao to još da objavi, ali je bio primoran.

Izvor: YouTube/AmazonTours

Kompanija "Amazon" otpustiće više od 18.000 radnika, a bila je primorana da to javno saopšti nakon što je neko od zaposlenih informaciju dostavio medijima. "Amazon" je tako postao poslednja u nizu tehnoloških kompanija koje daju masovne otkaze, ali broj od 18.000 zaista je zaprepastio javnost.

Direktor kompanije Endi Džesi potvrdio je da nije bio plan da se informacija o otkazima objavi, ali da je bio primoran da to učini.

"Prinuđeni smo da se oglasimo jer je informacija 'procurila' eksterno zbog jednog od članova našeg tima. Kompanije koje dugo traju prolaze kroz razne faze i nisu uvek u modelu proširenja broja zaposlenih. Naše poslovanje je u proteklom periodu bilo puno izazova u nesigurnoj ekonomiji, ali i u svetlu činjenice da smo prethodnih godina ubrzano zapošljavali nove ljude", rekao je Džesi.

Izvor: YouTube/CNBC Television

"Radimo na tome da podržimo zaposlene koji su pogođeni ovom merom i pripremamo posebne pakete koji obuhvataju otpremnine, prelazne benefite zdravstvenog osiguranja, kao i podršku pri traženju novog zaposlenja", rekao je on zaposlenima u firmi Džefa Bezosa.

"Amazon" je i prošle godine najavio talas otkaza ali tada nije bilo reči o konkretnom broju radnika koji će biti otpušteni. Džesi nije precizirao u kojim zemljama će biti najviše otkaza, ali je naglasio da će kompanija komunicirati sa organizacijama koje zastupaju radnike "tamo gde je to primenljivo u Evropi".

(MONDO)