Ekonomija

STIŽE NOVO POVEĆANJE PLATA I PENZIJA! Evo kada će se to dogoditi i za koliko

Autor Uroš Matejić

Dobra vest za penzionere, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da će penzije biti opet povećane.

Izvor: Prva screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će penzije i plate biti opet povećane, i to pre kraja godine.

"Kod nas će plate i penzije da rastu, nemam nikakve predizborne govore, siguran sam u to. Čovek sam koji je smanjivao plate i penzije i obećao narodu da će biti mnogo bolje i kao što ljudi vide, svoje obećanje sam ispunio. Znao sam šta radim i znao sam da se rak ne leči aspirinom i andolom, nego se leči sa teškom hemoterapijom i uspeli smo da se izlečimo, da budemo jedna od najuspešnijih zemalja po pitanju fiskalnog stanja", rekao je Vučić i dodao:

"Mi ćemo penzije znatno da povećamo, sad ću pred vama da otkrijem da se nadam da ćemo da uvećamo između 14 i 15 posto. Minimalno je 12 posto, to je ogromno povećanje, ponovo dakle na ovih 21 posto i to pre kraja ove godine. Oktobar, novembar, decembar. Mi hoćemo da stignemo do velike cifre do 2025. godine, kao što smo i obećali", rekao je on.

On je najavio i značajno povećanje plata u svim sektorima.

"Što se plata tiče, ići će značajno povećanje plata i u svim segmentima, od minimalca do plata u javnom sektoru, ali ne može da ide onoliko koliko nekome padne na pamet. U Beogradu će za dve godine prosečna plata da bude 1.450 evra. Ne najveća plata, nego prosečna", rekao je Vučić.

(MONDO)