Ekonomija

JOŠ JEDNA POMOĆ GRAĐANIMA! DELI SE 12.000 DINARA: Novac može da dobije jedan član domaćinstva, evo kad počinje prijava

Autor Ivana Vlajković

Građani će moći da se prijave za subvencije na sajtovima Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Udruženja "Biciklom za čistiji grad".

Izvor: Shutterstock

U petak, 16. juna, počinje prijava za subvencionisanje građana za nabavku bicikala na teritoriji grada Novog Sada. Inače, to je četvrti krug subvencija za kupovinu ovih dvotočkaša. 

Kako je objavljeno na sajtu Biciklom za čistiji grad, građani će imati priliku da dobiju po 12.000 dinara. Svaka fizička lica sa prebivalištem na teritoriji grada Novog Sada imaju pravo učešća. Napominje se da jedan član domaćinstva može da dobije subvenciju.

"Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Novog Sada, a ona iznose 20.000.000,00 dinara, od kojih 17.600.000,00 dinara je namenjeno za podršku nabavke bicikala, dok je 2.400.000,00 namenjeno za troškove realizacije ove programske aktivnosti. To znači da će 1.467 građanina i građanki imati priliku da dobiju 12.000,00 dinara kao podsticaj za nabavku bicikala", objavljeno je na sajtu Biciklom za čistiji grad.

Građani će moći da se prijave za subvencije na sajtovima Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Udruženja "Biciklom za čistiji grad". Prijavljivanje počinje 16. juna u 10 časova i traje do 20. juna u 18 časova. Lista sa imenima onih koji dobijaju subvenciju biće objavljena pet dana nakon isteka roka za podnošenje prijave.

(MONDO)