Ekonomija

STIŽE PRAZNIK I MINI-ODMOR ZA MNOGE U SRBIJI: Kakve su cene na omiljenim srpskim planinama?

Autor Aleksandar Blagić

Praznik za Sretenje samo što nije i mnogi planiraju produženi vikend i pravi mini-odmor na popularnim srpskim planinama.

Izvor: RINA.RS /Marko25/ShutterStock.com /Youtube/Dabble and Travel

Dan državnosti pada u četvrtak i petak, 15. i 16. februara, što će mnogi iskoristiti za produženi vikend, odnosno mini-odmor. Time se dobijaju četiti neradna dana koja su idealna za putovanje po Srbiji, a kakve su cene na popularnim planinama u Srbiji?

Divčibare

Mnogi za odmor biraju ovu planinu koja nudi različite aktivnosti. Turizam se razvija, a cene su niže u odnosu na Kopaonik i Zlatibor.

Preko jedne agencije može da se dobije popust do 15 odsto za hotel sa dve i hotel sa tri zvezdice. U hotelu sa tri zvezdice, polupansion po osobi je 5.200 dinara i na to imate popust od 10 odsto za boravak od pet do sedam noćenja.

Divčibare
Izvor: RINA.RS

Zlatibor

Zlatibor je uz Kopaonik najpopularnija srpska planina. Preko jedne agencije, u hotelu sa četiri zvezdice na Zlatiboru sa popustom od 20 odsto tri noćenja i polupansion za dvoje bi vas koštali oko 580 evra.

Izvor: Rina

Stara planina

Na Staroj planini možete da boravite u hotelu sa četiri zvezdice sa popustom od 10 odsto. Inače, kako pokazuje Booking, tamo je polupansion i tri noćenja za dvoje oko 90.000 dinara.

Zlatar

Na Staroj planini možete da boravite u hotelu sa četiri zvezdice sa popustom od 10 odsto. Inače, kako pokazuje Booking, tamo je polupansion i tri noćenja za dvoje oko 90.000 dinara.

Izvor: Rina

Rudnik

Noćenje s doručkom u vikendici na Rudniku košta 27 evra po osobi, dok je polupansion 36 evra.

Sokobanja

Najam apartmana samo za noćenje po danu u Sokobanji može da se nađe za 35 evra. Preko "Booking-a" može i jeftinije da se prođe.

Tara

Iznajmljivanje vikendica na Tari po noći košta od 40 evra, a cena za one veće za više osoba je u proseku 60 evra. Naravno, luskuzniji privatni smeštaj u brvnarama u prirodi ide i do 150 evra za noć.

Sve gore navedeno su naravno samo okvirni primeri koji mogu da vam budu vodič ukoliko razmišljate da rezervišete smeštaj i odmorite se negde nekoliko dana. Dan državnosti obeležava se 15. i 16. februara.

BONUS VIDEO:

(Nova S/MONDO/A.B.)