Ekonomija

BANJA NA 4 SATA OD BEOGRADA ZA MANJE OD 50 EVRA! Tradicija duga 200 godina, poznata po lekovitoj vodi i dobrom vinu

Autor Aleksandar Blagić

Harkanj banja je jedna od najpopularnijih u Mađarskoj.

Izvor: Youtube/Lubomir Volsicky

Nedaleko od Beograda nalazi se Harkanj banja, jedna od najpoznatijih u Mađarskoj. Ovo lekovito kupalište smešteno je blizu Pečuja, petog po veličini grada u Mađarskoj. Ovaj grad još nazivaju "grad ljubavnih katanaca i vina".

Noćenje za jednu osobu iznosi 69 evra. U ponudu su uključeni smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u centru banje na bazi noćenja sa doručkom, vodič, usluge organizacije putovanja i prevoz. Što se tiče jednodnevnih izleta, bez prenoćišta, cena je oko 3.000 dinara, a za decu do 12 godina oko 2.290 dinara.

Ako krećete iz Beograda, biće vam potrebno oko četiri sata vožnje. Tačna udaljenost iznosi 330 kilometara, a od Novog Sada oko 176, dok je Subotica najbliža - 149. Najveći "adut" ove regije su podzemne vode, a reka Drava je prirodna granica sa Hrvatskom.

Što se tiče smeštaja u hotelu, boravak u dvokrevetnoj sobi sa bračnim krevetom košta 64 evra i doručak je uključen u cenu. U pitanju je hotel sa tri zvezdice koji se nalazi na oko 700 metara od centra banje. Svaka soba ima svoj balkon i ovde se ova tradicija neguje duže od 200 godina.

Harkanj banja
Izvor: Youtube/Lubomir Volsicky

BONUS VIDEO:

(Blic/MONDO/A.B.)

Tagovi