• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TURISTI HRLE U SRPSKU BANJU UOČI PRAZNIKA: Na dva sata vožnje od Beograda, porede je sa Islandom, a ovo su cene smeštaja

Autor Nevena Davidović

Ribarska banja je naročito privlačna za posetioce tokom zimskih dana.

 Ribarska Banja, Island u Srbiji Izvor: Instagram/printscreen/didic.aleksandra

U centralnoj Srbiji u blizini Kruševca, nalazi se pravi Island u malom - Ribarska banja u kojoj posećenost vlada tokom cele godine, a naročito interesovanje za ovu banju vlada uoči Sretenja. U zimskim danima je posebno privlačna za posetioce zbog termalnih izvora kojima obiluje i otvorenog bazena u kome je temperatura vode 38 stepeni. 

Od Beograda je udaljena oko 220 kilometara, pa je do nje potrebno oko 2 sata i 20 minuta kolima. Neki podaci kažu da su objekti u banji građeni na inicijativu Karađorđevića, kneza Aleksandra i kralja Petra Prvog, kome je od svih banja u Srbiji upravo ova banja bila omiljena.

Cene smeštaja u Ribarskoj Banji

Ribarska Banja nudi razne mogućnosti smeštaja. Od onih povoljnijih, apartmanskih, do luksuznijih za posetioce sa dubljim džepom. Apartmani na maloj udaljenosti od centra kreću se oko 20 evra po noćenju. Za ovaj iznos moguće je iznajmiti smeštajnu jedinicu za 2 pa i 3 osobe, koja u svom sklopu ima posebnu kuhinju, kupatilo odvojene krevete.

Gostinske kuće takođe su vrlo popularan tip smeštaja u Ribarskoj Banji, jer se osim boravka posetiocima nudi i spreman obrok. Noćenje uz doručak za dve osobe u ovakvim jedinicama kreće se oko 50 evra. Najbliži hoteli smešteni su u gradu Kruševcu, a cena kreće se od 30 evra po osobi ili 60 evra za dve osobe po noćenju. U ovu cenu uključen je i doručak, kao i sve mogućnosti koje nudi boravak u hotelu.

Atrakcije Ribarske Banje

Prilikom posete Ribarske banje, možete prošetati smrtim stazama planine Jastrebac, da posetite Avantura park, takođe i da obiđite grad Kruševac. Tu možete da vidite čuvenu gradsku kulu, spomenik kneza Lazara, Narodni muzej, lokalitet "Lazarev grad" i mnoge druge kulturno-istorijske spomenike.

Voda iz termalnih izvora u Ribarskoj Banji ima prirodnu toplotu i terapeutski uticaj, što je čini idealnom za opuštanje i revitalizaciju tela. Banja poseduje 6 izvora mineralne sumporovite vode. Temperatura vode sa izvora kreće se od 25 do 38 stepeni, dok najtoplija vrela imaju temperaturu vode 40 stepeni. Zbog toga je mnogi turisti i biraju sada u ovim hladnim danima, ali i kada dođe do minusa.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:05
VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Blic/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pod sač bato

Bazen je mali a naročito unutrašnji deo gde su ležajke i stolice.Ako je loše vreme nema gde čovek da sedne jer uvek se desi da neko rezerviše mesto.Lepa je banja ali kao i svaka banja u Srbiji nedovoljno opremljena za prihvat gostiju koji nisu došli na lečenje već da provedu par dana i napune baterije.

Car

@Pod sač bato Da, sve socijala kao u doba komunizma. Fali jaka finansijska injekcija privatnog kapitala I investicija, da bi srpske banje izgledale svetski.

special image